PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carchat, segon en la primera jornada

El pilot ordinenc només és superat al Ral·li d’Alemanya en la categoria de Producció per l’italià Max Rendina

Per JOAN JOSEP BLASCO

Carchat, en un dels trams de la prova alemanya.
Carchat, en un dels trams de la prova alemanya. | ACSM Rallye Team
En unes carreteres entre vinyes és on es disputa el Ral·li d’Alemanya, la prova del Mundial considerada com la més complicada de les que es disputa sobre asfalt. Joan Carchat ocupa la 32a posició de la general, mentre que en la seva categoria, la de Producció, es troba en la segona plaça.
 
L’ordinenc suma un crono d’1.32.03,6 hores. Se situa segon de la categoria, a 28,3 segons de qui la lidera, l’italià Max Rendina. «Hem corregut tot el que hem pogut i més. Correm entre vinyes, les carreteres són molt estretes. Un parell de cops ens hem pujat a la vorera, però fem el que podem i anem a per totes», assenyala Carchat, que va agafant sensacions amb el Mitsubishi Lancer Evo X després de temps sense competir sobre asfalt: «A principi es fa difícil tornar a agafar el feeling, perquè tot va molt més ràpid i això es nota». Aquesta velocitat, precisament, fa que al llarg del recorregut «no hi hagi marge d’error. Has d’anar molt en compte, però anant al màxim, i les segones passades s’embruten molt». Avui afronta un dia en la que «no podem baixar el ritme si ens volem posar primers».
 
El líder a Alemanya és el francès Sébastien Ogier, que també encapçala el campionat de forma destacada. Va ser capaç en la jornada inaugural d’imposar-se en set de les vuit especials que van disputar-se. El pilot gal, que busca la sisena victòria de la temporada, lidera la prova amb un temps total d’1.19.13,5. La segona posició és per al seu company d’equip a Volkswagen, el finlandès Jari-Matti Latvala, que es troba a 9,5 segons. L’escandinau, amb dues jornades encara per davant, sembla ser l’únic que li pot disputar el triomf en terres germàniques. El tercer lloc provisional es per a un altre pilot de Volkswagen, el noruec Andreas Mikkelsen, que està a 34,9.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT