PUBLICITAT

Lleida

El turisme genera 960 milions al Pirineu i Lleida

Els ingressos augmenten un 2% respecte l’any anterior

Per EL PERIÒDIC

Presentació del balanç turístic de Lleida del 2014.
Presentació del balanç turístic de Lleida del 2014. | RÀDIOSEU
Gràcies al turisme, les comarques de la demarcació de Lleida van rebre uns 960 milions d’euros durant el 2014, un 2% més que l’any anterior, xifra que arribaria a prop de 4.000 milions si es computa l’impacte indirecte d’aquest sector al territori, segons es constata en l’estudi elaborat per la Càtedra de Turisme Interior i de Muntanya de la Universitat de Lleida (UdL). D’aquesta manera, el turisme actual representa el 12,5% del PIB de Lleida.
 
D’aquest balanç econòmic, més de 500 milions d’euros els van aportar els excursionistes, és a dir, visitants que no van pernoctar al territori. I és que l’any passat, la demarcació va rebre prop de 8,5 milions de visitants –la majoria procedents de Catalunya– dels quals 2,6 milions van ser turistes que van pernoctar, i 5,9 milions, excursionistes.
 
L’autor de l’estudi, Paco Garcia –juntament amb Francesc López Palomeque– ha destacat que, en termes generals, l’any 2014 va ser positiu per a la demarcació de Lleida, tant pel que fa al nombre de visitants, com pel que fa als ingressos i a l’ocupació, que en els tres casos va ser superior que durant el 2013. 
 
A més, tot i que han augmentat els visitants, la despesa individual ha estat inferior, «malgrat que s’està notant una tendència a l’alça en aquest sentit, retornant a valors d’abans de la crisi econòmica», ha indicat Garcia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT