PUBLICITAT

Cumbres del Sol

Dumoulin es vesteix de vermell i Purito es situa segon a la general

L’holandès guanya la novena etapa en un atac final al límit davant Froome i el resident del Principat

Per #GASS

Tom Dumolin, abans d’arribar a meta per davant de Chris Froome i Joaquim Rodríguez, ahir.
Tom Dumolin, abans d’arribar a meta per davant de Chris Froome i Joaquim Rodríguez, ahir. | AFP / José Jordan
Per fi va arribar l’espectacle de veritat a la Vuelta a Espanya, en una etapa amb uns quilòmetres finals duríssims a Cumbres del Sol en què cada corredor va tenir la seva pròpia història particular. El gran protagonista va ser l’holandès Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), que es va embutxacar el triomf de l’etapa en un sorprenent i fantàstic final en què va superar a Chris Froome i Joaquim Rodríguez en uns metres finals espectaculars. 
 
Amb la victòria, Dumoulin va superar el també resident Esteban Chaves en la classificació general després que el colombià cedís, patint de veritat per primera vegada en el que porta de Vuelta. També Purito va passar per davant de Chaves a la general i es va posar segon a 57 segons del líder i dos per davant del colombià, gràcies als quatre segons de bonificació que va obtenir amb la tercera posició de l’etapa. «He patit moltíssim, era un final molt complicat. Estic bé després d’aquesta primera jornada», va declarar el ciclista del Katusha al programa Carrusel Deportivo al finalitzar l’etapa. El resident va tornar a recalcar amb la tercera posició que és un candidat seriós per endur-se el triomf de la Vuelta aquest any.
 
Tot i la brillantesa que va mostrar Purito, va ser més elogiat Chris Froome. L’anglès va remuntar metre a metre la distància perduda respecte els altres favorits quan ja havien agafats els escapats i fins i tot els va arribar a passar amb una pujada final en la qual va realitzar un clínic. Amb la seva postura característica, va superar Quintana, Valverde i Aru i va poder amb Purito en els últims metres, però finalment Dumoulin el va avançar, privant-lo de la victòria d’etapa. Malgrat tot, Froome va demostrar que no es conforma amb només el Tour i que vol aconseguir el doblet. Tot i això, no ho tindrà fàcil ja que es troba a 1.08 minuts del líder. Falta molta Vuelta i Quintana i Valverde, amb molèsties a la clavícula ahir, encara no han dit l’última paraula. 
 
Andorra va ser de nou en boca de tothom ahir per mostrar les ganes que arribi la cita en la qual es decidiran encara més les coses gràcies als sis ports de muntanya amb què compta l’etapa, sent la més dura de totes les que hi ha del recorregut de la prova espanyola. Després de la passada de València a Castelló d’avui, amb dos ports de muntanya, un de tercera categoria i un altre de segona, però amb finalització en recte, els ciclistes començaran a arribar al Principat per decidir mitja Vuelta. Abans, però, els protagonistes faran una jornada de descans demà abans de l’esforç titànic de dimecres.
PUBLICITAT
PUBLICITAT