PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El SAAS retransmet online una cirurgia de cataractes

S’ha creat una pàgina web per poder seguir l’operació en directe

Per ESTEFANIA GRACIA

El Doctor Hanneken mostrant la tecnologia ocular de VallmedicVision.
El Doctor Hanneken mostrant la tecnologia ocular de VallmedicVision. | TONY LARA
L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell acollirà durant el dia d’avui dues operacions de cataractes –a dos pacients andorrans– que podran ser visionades en directe a través d’Internet. Aquesta iniciativa es duu a terme en el marc del quart ‘User Meeting’, un congrés internacional que compta amb 150 oftalmòlegs cirurgians i on es donaran a conèixer les últimes investigacions i productes del camp de la visió. 
 
Les cirurgies s’iniciaran a les 16:00 hores, i amb el propòsit de donar una cobertura mundial a l’esdeveniment, s’ha creat una web en la que es podran veure les dues operacions en directe: http://goo.gl/fCmQ3Y
Amb el suport tècnic i professional del Servei Andorrà d’Assistència Sanitària (SAAS), el Doctor Ludger Hanneken de VallmedicVision Andorra i el Doctor Detlef Holland de la Clínica Bellevue de Kiel (Alemania) seran els encarregats de dur a terme les cirurgies. On s’usarà –per primera vegada a nivell mundial– l’últim avenç en tecnologia làser femtofaco. A més de la nova tecnologia Streamline de LensAr, que permet una intervenció més precisa, suau i segura.
 
Per la seva banda, la directora d’infermeria del Centre Hospitalari Andorrà, Carme Curcó, celebra poder formar part d’aquesta iniciativa i assegura que el SAAS «aposta per la innovació i la formació; amb congressos, ponències o participant en diversos temes sanitaris». A més, «tenim una part molt important del pressupost dedicada a nous projectes i formació». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT