PUBLICITAT

Haifa

Israel-Andorra: Aprofitar l’oportunitat

La selecció no vol marxar de buit d’Israel, contra un rival que se la juga i el handicap de la calor i la humitat

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors s’exerciten en l’entrenament que van fer ahir al Sammyr Ofer Stadium.
Els jugadors s’exerciten en l’entrenament que van fer ahir al Sammyr Ofer Stadium. | J. J. B.
Després de començar la fase amb tres victòries consecutives, Israel acumula el mateix nombre de partits perdent. No té marge d’error si no vol acomiadar-se de la possibilitat de ser a França l’any vinent per disputar la fase final de l’Eurocopa. Buscarà redreçar el seu camí, però amb el permís d’Andorra, que vol treure quelcom profitós aquest vespre del Sammy Ofer Stadium.
 
El seleccionador, Koldo Álvarez, ho té ben clar. «Venim a buscar una oportunitat per guanyar el partit. Que ningú pensi el contrari. Si no, no haguéssim vingut», assegurava el tècnic als periodistes israelians en la roda de premsa prèvia al matx, reforçant el missatge assegurant que «possiblement no tinguem el potencial d’Israel, però ho intentarem». Tots els factors entren en joc, com la rellevància que té el partit per als hebreus, que en cas de no vèncer dirien un adéu quasi definitiu a les opcions de classificació. «Israel és conscient del que es juga i de la importància dels punts», pel que espera un rival que des de l’inici busqui la victòria, sense especular en cap moment.
 
Aquest és un contrincant que ja ha demostrat en aquesta fase, tot i que darrerament estigui en hores baixes, del que és capaç de fer davant rivals d’entitats. Per noms no presenta grans estrelles a nivell continental, tot i que «està per descobrir sobretot ofensivament». Els seus jugadors, a més, arriben molt més rodats a la cita, amb «més ritme de competició i pot ser un problema en diverses fases del partit», perquè la immensa majoria de jugadors andorrans són encara de pretemporada amb els seus respectius clubs. A més se suma el handicap de la forta calor, i sobretot l’humitat, que es concentra a la ciutat costanera de Haifa, elements que «poden jugar en contra nostra. Intentarem que es noti el menys possible».
 
Exemple per no confiar-se 

El tècnic hebreu, Eli Guttman, és gat vell. Les diferències entre els seu conjunt i els andorrans són evidents, però tot i així no li val per no prendre’s la cita amb la màxima importància. Durant la setmana li ha donat especial rellevància a aquest aspecte. «La preparació per al partit l’he basat en l’actitud dels meus jugadors», remarca el tècnic. Perquè tots els seus pupils interioritzin el missatge els va mostrar el video de la derrota el passat mes de juny de Grècia contra les illes Fèroe. Els hel·lens sortien com a clars favorits, però van acabar sucumbint per 2-1.
 
De tot el treballat Guttman n’està més que satisfet. «Estic molt content de l’actitud dels meus jugadors. Estan concentrats per a un partit difícil, perquè no existeixen els fàcils», assegura. De confiances cap ni una i encaren l’enfrontament «com contra qualsevol equip. No menys per ser Andorra», perquè Koldo «sap preparar els partits i els jugadors saben afrontar-ne qualsevol».
 
Preparat per debutar 

La convocatòria de Koldo té un nom propi i aquest és de Max Llovera, que té l’oportunitat d’estrenar-se amb l’absoluta. «Tinc moltes ganes de debutar. A veure si gaudeixo d’uns minuts», assegura el jugador, que tindrà una segona ocasió a Bòsnia i Herzegovina diumenge. Destaca la importància del tècnic en l’entrada de saba nova a l’equip: «Ens està donant molta confiança als joves. Aquest aspecte ens serveix molt per a créixer i per fer-nos tirar endavant per lluitar per quedar-nos». Tot i admetre que davant el possible debut té «bastants nervis», aquests marxaran quan entri al camp perquè «llavors tens masses coses a pensar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT