PUBLICITAT

PSC-Progrés proposa congelar els impostos municipals el 2011

  • Els grup constata que del 2003 al 2010 alguns tributs han pujat molt més que l'IPC
EL PERIÒDIC
LA SEU D?URGELL

Periodic
Ordeig, envoltat de regidors del grup PSC-Progrés a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell Foto: EL PERIÒDIC

El grup municipal del PSC-Progrés a l’Ajuntament de la Seu proposarà una congelació dels impostos municipals pel 2011 per tal de «no augmentar més la pressió fiscal als ciutadans i empreses de la Seu». Així ho va manifestar ahir a través d’un comunicat en el qual recordava que l’augment de l’índex de preus al consum a Catalunya entre els anys 2003 i 2010 ha estat del 19,6%, mentre que l’augment del principal impost municipal de la capital alturgellenca, l’Impost de Béns Immobles (IBI), ha estat del 31,8%.

Segons s’afirmava en el mcomunicat, PSC-Progrés creu «convenient i necessari no castigar més a les famílies i empreses de la Seu compensant el diferencial de més de deu punts que hi ha entre l’augment real de l’IBI i l’IPC». En aquesta matreixa línia, el grup de l’oposició proposarà acordar la reducció d’un 25% –del 4% al 3%– el tipus de l’Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), ja que aquest es troba al màxim que permet la normativa actualment vigent.

Progrés proposarà també establir bonificacions, de fins al 90%, de l’Impost de Plusvàlues per a les transmissions entre familiars directes, alleugerint les càrregues que han de suportar els fills quan hereten l’habitatge familiar. Paral·lelament a aquesta mesura, els regidors de l’oposició també proposaran en el proper plenari bonificacions de l’IBI per als habitatges que utilitzin energies renovables, una proposta que conjuga la voluntat de reduir la càrrega fiscal amb els incentius en la lluita contra el canvi climàtic.

Segons va declarar el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés al Consistori, Òscar Ordeig, «l’Ajuntament, en època de crisi, ha de ser el primer en donar exemple: no augmentant els impostos que s’han incrementat per sobre del cost de la vida en els darrers anys i gestionant amb més austeritat la despesa».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT