PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Sindicatura estudia la viabilitat d’acollir una reunió de l’OSCE

L’organisme ha traslladat la voluntat de fer una de les seves reunions a Andorra

Per IVÁN ÁLVAREZ

Mònica Bonell, subsíndica general, atenent als mitjans
Mònica Bonell, subsíndica general, atenent als mitjans | El Periòdic
L’Organització per la Seguretat i Cooperació d’Europa (OSCE) ha comunicat la seva intenció de celebrar una de les seves assemblees anuals a Andorra durant la tardor del 2017. Així ho va anunciar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell, poc després de la Junta de Presidents. Bonell va assegurar que els grups parlamentaris van acollir amb entusiasme la proposta, però que no «podem precipitar-nos i abans estudiarem la càrrega econòmica que suposaria». Una sessió parlamentaria d’aquest tipus implica la participació d’unes 500 persones procedents dels 57 països membres i, per tant, «tot el que es pugui organitzar és positiu perquè donem a conèixer el país». Actualment, Conxita Marsol i Pere López són els representants de la delegació d’Andorra de l’OSCE. 
Paral·lelament, Bonell va avançar que el proper 24 de setembre se celebrarà una sessió ordinària del Consell General i està previst que es posin sobre la taula temes com la proposta d’aprovació de la ratificació del CDI entre Andorra i Espanya i la presa en consideració i votació de la modificació de la proposició de Llei qualificada de transferències comunals. Abans d’aquesta sessió del Consell General, a la Casa de la Vall hi tindrà lloc el jurament de Marc Ballestà com a conseller general, en substitució del recordat Martí Salvans. 
 
Pressupostos/ Bonell va exposar, també, que durant la Junta de Presidents es van tractar els pressupostos per a 2015. Tot i que encara no estan aprovats per la sindicatura, la subsíndica ha admès que ja s’ha informat de l’assignació als grups parlamentaris i que durant el 2015 rebran 794.159,18€, la mateixa quantitat que l’any passat i que, segons Bonell, té el vist-i-plau dels grups. «D’aquí, hi ha una part fixa del 30% que va a cada grup parlamentari i hi ha una segona assignació fixa del 30% per a cada conseller», va aclarir la subsíndica. Finalment, el 15 de setembre es farà la celebració del Dia de la democràcia, tot i que per motius de calendari, Andorra ho celebrarà el dia 21. Enguany, el tema proposat i en el qual es treballa és La implicació de la ciutadania. A la jornada se celebrarà una taula rodona per parlar de la participació de la gent gran i a la implicació dels padrins a la societat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT