PUBLICITAT

Andorra La Vella

Camp preveu per al 2016 un nou pla estratègic comercial

El ministre creu que no s’ha fet suficient per la competitivitat del sector

Per ESTEFANIA GRACIA

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ahir.
El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ahir. | ANA / B. N.
El Ministeri de Turisme i Comerç preveu llençar un nou pla estratègic de dinamització del sector comercial andorrà pel proper 2016, així ho va anunciar ahir el seu ministre, Francesc Camp, durant la presentació de  la 3a edició de l’Andorra Shoping Festival. On també va concretar que ja s’han enviat les instruccions d’aquest pla «a les empreses (tant d’Andorra com estrangeres) que pensem que ens poden ajudar». A més, «l’adjudicació es farà efectiva durant la setmana vinent o l’altra». Camp també va recordar que el pla estarà dividit en tres fases, una primera de diagnosi–on entre d’altres estudis es comparà Andorra amb altres zones d’èxit comercial–, una segona de definició d’estratègia i una última d’aplicació d’accions competents. 
 
D’aquesta manera, la iniciativa «permetrà millorar la competitivitat del sector en tota la seva amplitud» va recalcar Camp. I és que «hem fet algunes accions de dinamització al sector comercial però veiem que no és suficient perquè el sector sigui més competitiu». Per tant, amb aquest projecte es «persegueix millorar el sector en aspectes com l’oferta de marques, la gama de productes, les accions de dinamització, l’embelliment de zones que s’han de millorar i el servei en el punt de venda». 
 
De la mateixa manera, Camp creu que s’hauria de treballar més en el seguiment del sector comercial i hoteler; fent un estudi de la despesa mitjana dels clients o fins i tot de les ventes que es fan al Principat. Un fet que permetrà disposar d’indicatius clars de com es desenvolupa el sector «per tipus de comerç, de productes o de zones i facilitar les dades d’estadística». 
 
El ministre també va voler recordar que Andorra està patint «un degoteig permanent d’excursionistes des de fa 10 any», doncs Camp remarca que al 2014 al Principat hi van venir uns sis milions d’excursionistes, mentre que en aquest 2015, s’en comptabilitzen uns 5.400.000. D’altra banda, pel que fa a l’entrada de turistes a Andorra en els darrers anys, «les dades són més positives» segons va aclarir el ministre de turisme i comerç. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT