El club tricolor dóna una bona imatge davant el Barça, però acaba caient

Per Albert Canes

Betinho atrapa un rebot davant Diagné en el partit del Trofeu MoraBanc.
Betinho atrapa un rebot davant Diagné en el partit del Trofeu MoraBanc. | BCA
Era un partit amistós, però sent contra el Barça, els jugadors del MoraBanc van sortir igual de motivats que en un partit de temporada regular. Les absències no es van notar en cap dels dos bàndols i les jugades de espectacle no van faltar tampoc. En resum, el segon partit amistós va deixar un regust molt positiu, tot i la derrota final.

Una de les noves incorporacions, Shane Lawal, va ser un dels protagonistes del partits des de l’inici. L’africà es va imposar a la pintura i amb l’ajuda de Justin Doellman en l’anotació van posar al club blaugrana per davant a la meitat del primer quart (7-10). Va ser aleshores quan va entrar Shawn Jones per prendre el lideratge de l’equip, fent cinc punts seguits i igualant el marcador de nou. A la conclusió del primer quart, el resultat era ajustat, reflectint el que s’havia vist a la pista (17-19).

L’inici del segon quart va ser per a Schreiner: dos triples seguits –venia d’un altre al final del primer– que van posar ràpidament el domini tricolor al marcador. L’austríac és qui va aportar més frescor al partit amb una entrada a cistella amb finta inclosa per l’esquena que de nou va posar d’empeus a un Poliesportiu que no va arribar a les expectatives de ple, tot i que s’hi va desplaçar la mateixa quantitat de gent que un partit més de temporada, aproximadament. En el joc, va destacar el jove Marc Garcia per a l’FC Barcelona amb dos triples i una cistella de dos punts, mentre que el jugador del sènior B, Wally Niang feia esforços per brillar en defensa col·locant un tap de rànquing a Lawal. La igualtat seguia en el marcador, i la màxima diferència que es va assolir va ser de +4 per al Barça, però el resultat a la mitja part era de 39-39.

L’ensurt a aquestes alçades el partit el va protagonitzar Daniel Clark, que quan va tornar del vestidor a la represa anava vestit de carrer. L’anglès s’havia fet una sobrecàrrega als adductors, cosa pròpia de pretemporada. Malgrat no haver jugat més, Clark no té cap lesió i estarà disponible en un principi per aquest dijous en l’amistós contra el Múrcia.
Potser influints per això, els jugadors del MoraBanc van sortir més adormit al tercer quart i Lawal va posar ràpidament distàncies en el marcador, i de nou amb l’ajuda de Doellman van crear un parcial de 0-7. El MoraBanc va seguir insistint i lluitant amb bones jugades de combinació, però no van evitar anar per sota en el marcador a la conclusió del quart (57-62).

L’última part va seguir amb un joc igualat entre els dos equips, malgrat que va ser en aquest quart quan el Barça va assolir la màxima diferència del partit, amb un +9 (64-73).Amb esforç i un Betinho que va realitzar cinc punts seguits en qüestió de segons, els tricolors es van apropar a tres punts quan quedava un minut i mig per a la conclusió de l’amistós. Malgrat el bon moment en què es trobava, el mateix portuguès va errar el triple que podia posar emoció fins al final, i això ho van aprofitar els de Xavi Pascual per guanyar el partit (73-81).

El Barça es va proclamar campió del primer Trofeu MoraBanc, però el conjunt de Joan Peñarroya va deixar molt bones sensacions, amb un Schreiner molt més confiat, un Jones que promet i uns Bogdanovic i Navarro que permeten somiar amb una temporada igual que el final de la passada. El serbi va ser el màxim anotador dels tricolors amb 15 punts, mentre que el català el més valorat amb 16 de valoració. En la banda blaugrana, Doellman, amb 17 punts, i Lawal i Marc Garcia, amb 14, van ser els màxims aportadors del seu conjunt, que també va deixar sensacions prometedores.