L’FC Encamp s’imposa al Construmosa DDS Madriu en la Supercopa i suma el sisè títol consecutiu en els darrers dos anys

Per Iván Moure

Els jugadors de l’FC Encamp amb el títol de la Supercopa, ahir.
Els jugadors de l’FC Encamp amb el títol de la Supercopa, ahir. | Emilio Pernas
Vet aquí que ahir a la tarda hi havia la Supercopa als Serradells, però res ha canviat el panorama nacional de futbol sala i es va proclamar campió el de sempre: l’FC Encamp. El campió de Lliga i Canut va estrenar el nou curs amb un altre títol en superar al Construmosa DDS Madriu, per 1-4. Porta dues lligues, dos Canuts i dues Supercopes seguides.

Li va costar al totpoderós declinar el partit. D’inici la cosa va estar igualada, amb la pilota de banda a banda, però sense ocasions clares. Tampoc no estava el golejador per excel·lència de l’Encamp, Cabinho, que es va lesionar al primer partit de la UEFA Futsal Cup i ahir no es va moure de la banqueta per precaució.

Passada la franja dels 10 minuts els porters van començar a tenir feina. La sortida a pista d’Àlex Rodríguez va esperonar el DDS; ell mateix va tenir primer una ocasió molt clara, però va xutar fora en carrera i sense oposició al punt de penal, i poc després va assistir en una altra que Del Amo va rematar al travesser. Marçal va respondre amb un teva-meva amb Marc Eduard que va finalitzar fora i cap al final Moi va poder inaugurar el marcador amb tres xuts llunyans, però Jony va respondre a tots ells de la millor manera.

La segona part es va jugar a un ritme menor per la falta de preparació física dels dos equips, encara verds tot i que aquesta setmana comença la Lliga. Va començar avisant David Férriz amb una vaselina al travesser als dos minuts de la represa però en la següent acció clara, Àlex Férriz va seure el seu marcador Gerard des de la banda dreta i va tirar una centrada rassa al segon pal que va completar Marc Eduard.

Aquest gol va obrir la veda i poc després va ser David Férriz qui va culminar a porta buida una triangulació amb Marçal i el seu germà Àlex. La sentència va arribar a la mitja hora, perquè el porter Esteban va ser expulsat per fer una falta a la frontal i veure la vermella en ser l’últim home. La jugada va acabar amb gol de Puente i el DDS, sense més porter i amb un 0-3, va passar amb Àlex Rodríguez de porter jugador.
Una jugada individual de Casas al minut 33 va ressuscitar esperances, que va apagar Marçal de doble penal pocs segons després (1-4). Ferreiro va tornar a apropar el DDS, però després de 38 minuts, marcar-ne 2 més en 2 davant tot un Encamp va ser una quimera.