PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Ourense pot assegurar-se avui una plaça ACB... per al 2016

L’assemblea general ha d’aprovar el preacord amb el club, que ha iniciat la campanya de socis a LEB

Per ALBERT CANES

Guillermo Rojo celebra una acció en un partit de la final de LEB.
Guillermo Rojo celebra una acció en un partit de la final de LEB.
La setmana passada, l’ACB va fer un gir cap a una direcció que agrada a tothom: mantenir els 18 equips i al Fuenlabrada i reservar una plaça per a l’Ourense. Això sí, el club gallec haurà d’esperar una temporada sencera per poder tornar a competir a la millor lliga d’Europa. Passi el que passi a nivell esportiu a la LEB Or, els d’Ourense no permetran que l’ACB tingui una lliga tancada de cara al 2016/17, assegurant canvis en els clubs que conformen la lliga i algun descens. 
 
Per a què es faci de manera oficial i doni per tancat definitivament el serial de l’estiu, els clubs han d’aprovar l’acord a l’assemblea general que se celebra avui i que es va convocar amb caràcter d’urgència la setmana passada. El tracte «excepcional i de caràcter personal», segons va definir l’ACB, pot crear un precedent d’un club que puja a la màxima categoria del bàsquet espanyol sense haver-ho assolit a la pista. L’Ourense, però, ja va argumentar que no deixaria de ser competitiu encara que tingui assegurada la plaça, per esvair dubtes i possibles crítiques a l’alteració que pugui comportar a la LEB Or. 
 
Una de les incògnites de l’assemblea, en la qual hi seran presents Gorka Aixàs i Francesc Solana en representació del BC MoraBanc Andorra, és saber quin serà el nombre de places de descens per a aquesta temporada. Ja es coneix que un equip baixarà segur, mentre que s’ha de resoldre si seran dos o tres els equips que ho faran i pujaran des de LEB Or. 
 
Per la seva part, l’Ourense ja ha iniciat la seva campanya d’abonaments encarada cap a la segona categoria del basquet espanyol, sent una de les seves ofertes la de pagar 15€ per tenir preferència per reservar el seient de cara a la temporada 2016/17 a ACB, si finalment se signa el preacord amb l’associació. 
 
Entrenament contra el Múrcia

Per altra banda, el conjunt dirigit per Joan Peñarroya es desplaçarà avui a primera hora de la tarda cap a Torrefarrera per disputar un partit amistós contra l’UCAM Múrcia a les 20:00h.Un dels que podria debutar aquesta pretemporada amb el club és Vojdan Stojanovski. El macedoni va arribar ahir a la nit a Andorra i aquest matí passarà la revisió mèdica. El tècnic de l’equip tricolor no tenia decidit ahir si comptarà amb l’aler de cara al duel davant el conjunt murcià ja que anirà a la localitat lleidatana sense haver fet ni una sola sessió de treball amb l’equip. Tot i això, Peñarroya va definir aquest enfrontament com a tal: «Serà un altre partit per anar posant en pràctica les coses que entrenem, per intentar millorar situacions de l’últim partit i ens ha de servir per tenir un entrenament de qualitat». Això deixa les portes obertes a la participació de Stojanovski a Torrefarrera. Per la seva part, Giorgi Shermadini arribarà avui a la nit al Principat i demà al matí passarà la revisió mèdica.
PUBLICITAT
PUBLICITAT