PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Interior aconsella l’aplicació My112 en cas de pèrdua

El dispositiu permet gravar la geolocalització de la persona que truca

Per EL PERIÒDIC

Campanya de seguretat contra la pèrdua dels boletaires.
Campanya de seguretat contra la pèrdua dels boletaires. | RÀDIOSEU
Veient els darrers casos de pèrdua que hi ha amb els boletaires del Pirineu i voltants, el director dels Serveis Territorials d’Interior a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Palau, ha animat tots els boletaires a descarregar-se l’aplicació de mòbil My112 per avisar els serveis d’emergència en cas de desorientar-se, així ho ha informat RàdioSeu. I és que al realitzar la trucada des d’aquesta aplicació –un servei totalment gratuït– queda gravada directament la geolocalització de la persona que ha efectuat la trucada i dóna més facilitats als equips de rescat a l’hora d’anar en la recerca del perdut.
 
Destacar també que des de principi d’any, els Bombers de la Generalitat han fet un total de 23 salvaments de boletaires, la majoria a les comarques del Berguedà (sis), el Ripollès (cinc) i l’Alt Urgell (tres). A més, gairebé tots els afectats són gent gran, i les causes de pèrdua principals se centren en el desconeixement del terreny i les condicions meteorològiques adverses. De la mateixa manera, segons ha informat l’ACN, per conscienciar a la població sobre la importància de l’ús de l’aplicació My112 s’estan duent a terme xerrades a ajuntaments, consells comarcals, hospitals, llars de jubilats, casals de gent gran i creu Roja.
 
L’any passat els Bombers de la Generalitat van fer 86 serveis per buscar boletaires. I l’Alt Urgell va ser la comarca on es van concentrar el major número de recerques, amb 15, seguida del Berguedà (13). 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT