PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Finalitza la setmana de la caça amb 106 isards abatuts

S’ha fet una incidència per no comunicar la captura en 24 hores

Per EL PERIÒDIC

El Cos de Banders efectuant les tasques diverses tasques sobre el terreny.
El Cos de Banders efectuant les tasques diverses tasques sobre el terreny. | TONY LARA
La setmana de la caça –que es comprenia entre els dies 13 i 20 d’aquest mateix mes de setembre– ha finalitzat amb un total de 106 peces captures davant de les 127 autoritzacions que es van donar en un principi. Destacar a més que en tots els casos de captura s’ha procedit després a efectuar la corresponent fixa de control morfobiomètric. 
 
Finalitzant la jornada i veient que els dies de caça han transcorregut amb normalitat i sense gairebé cap incidència –doncs només s’ha registrat un cas d’irregularitat per no haver donat avís de captura en el termini previst de 24 hores– des del Cos de Banders s’ha valorat positivament la setmana i s’ha destacat el fet que no s’hagin assolit el total de les captures autoritzades, singularitat que es produeix perquè «els caçadors són cada vegada més selectius en el moment d’escollir la peça que han d’abatre». 
 
Remarcar també que els caçadors tenen temps fins el proper cinc d’octubre per retornar les diverses anelles obertes que no han estat controlades pel Cos de Banders al Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. 
 
MOBILITZACIONS DE LA SETMANA / Al llarg de tota la jornada de caça, un total de 18 efectius del Cos de Banders d’Andorra han realitzat controls i vigilàncies per tot el territori. De la mateixa manera, s’han establert els punts de control de les peces capturades. Els banders han remarcat la bona col·laboració dels caçadors a l’hora d’efectuar aquests controls. 
 
ANTECEDENTS / El Ministeri ha constatat aquest any un índex de creixement del 23% de la població d’isards, el que ha permès establir una captura per a colles de quatre caçadors. Així hi han participat a la setmana de la caça un total de 467 caçadors organitzats 48 colles diferents. A més, pel que fa al pla de caça del cabirol, s’han arribat a autoritzat 60 captures de femella i 60 captures de mascle. Tot i que el pla de caça del mufló va preveure 50 captures femella i 50 captures mascle. D’altra banda, la data d’obertura de la temporada de caça menor i del porc senglar 2015-2016, ha quedat fixada pel diumenge 4 d’octubre del 2015. Destacar també que en comparació amb setmanes de caça anteriors, aquest any el nombre de captures s’ha incrementat aproximadament un 15% respecte el 2014. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT