Sant Julià de Lòria

El campió comença fort

El derbi colomenc obre la jornada inaugural de Primera amb una victòria sòlida del Don Denis contra una UE amb molta garra i gens de pólvora

Per Iván Moure

Una acció del derbi entre la UE i el Don Denis Santa Coloma, ahir a Aixovall.
Una acció del derbi entre la UE i el Don Denis Santa Coloma, ahir a Aixovall. | Emilio Prenas
E l defensor del títol de la Lliga Grup Becier, el Restaurant Don Denis FC Santa Coloma, va saldar de la millor manera el complicat debut que tenia davant la UE Santa Coloma. Victòria per un sòlid 2-0 per al conjunt que dirigeix Richard Imbernón en el clàssic contra un rival directe que va mostrar el seu caràcter de sacrifici i garra, però que va evidenciar falta de pólvora.

Les millors ocasions per a la UE van ser la primera i la última del partit. Al minut 5 una centrada mil·limètrica de Xus Rubio la va rematar Salomó en una posició immillorable al punt de penal, però Paco Toscano va aguantar molt bé i va poder evitar el 0-1. I, coses del futbol, en la següent acció, la primera amb intenció del Don Denis, Marc Pujol va treure un córner i Ildefons Lima va pentinar la pilota lliure de marca. Allò va variar el guió inicial.

A la UE li va costar empassar-se el gol en contra i va desaparèixer en el vessant ofensiu. Els d’Imbernón, amb la tranquil·litat del gol a favor, tenien prou amb mantenir la pilota lluny de la seva àrea per no rebre l’empat i en una genialitat de Xaime Noguerol va assestar el cop que seria definitiu. El nou fitxatge va deixar a la parròquia bocabadada quan al minut 24 va controlar la pilota al vèrtex esquerre de l’àrea gran i a cama canviada va clavar la pilota a l’escaire del pal llarg.

Amb la UE grogui, perdonarien el 3-0 abans del descans Marc Pujol i Parra per a una Don Denis que va cedir la pilota en la segona part davant un rival amb les línies més avançades, més agressiu però absent d’oportunitats. Toscano no va tenir més feina que dos xuts llunyans d’Ayala i Pedro i, aquesta sí, una internada de Salomó per l’esquerra amb passada de la mort a Pedro que va salvar Ilde tirant-se amb tot... I qui sap si també fent penal. Ni va marcar la UE ni tampoc el Don Denis, un punyal a la contra però sense punteria. Amb tot, ja li estava bé. El campió comença fort.

CARLOS GOMES OFEGA ELS SEUS EX

El Restaurant Tic-Tapa UE Sant Julià, que aquesta temporada és per a molts entrenadors el màxim candidat al títol –malgrat que va caure en la Supercopa–, no va decebre en la jornada inaugural i va golejar el sempre difícil FC Ordino per un contundent 4-0.

Carlos Gomes, fins fa dos anys jugador de l’FC Ordino, va ser el botxí del seu exequip ja que va inaugurar el marcador al minut 33 i va signar el 3-0 al 61 que suposava la sentència. Bruninho i Alfi Conteh van ser els altres golejadors contra un FC Ordino que té en les seves files l’exprofessional Miguel Ángel Lozano, format a les categories inferiors del Barça i ex de Primeres espanyols com el Málaga, Llevant i Betis. No va ser suficient, però, per a que l’Ordino evités ser el primer fanelet vermell de la Primera Divisió 2015-2016.

EL LUSITANS REMUNTA DOS GOLS CONTRA L'ENGORDANY

La UE Engordany, un equip nou de dalt a baix amb molts jugadors provinents de Cataluna, va estar a punt de donar la primera sorpresa de la temporada. L’equip de Pepe Mengual va tenir contra les cordes a tot un Lusitans les Barques ja que al descans vencia per 2-0 amb gols de Mamadou i Ariza. L’equip lusità, però, va tirar d’orgull en la segona part. Aguilar, amb un doblet, ja havia pujat al marcador el 2-2 al minut 57, Luanda va refermar la remuntada i Lima va sentenciar al descompte.

CORREIA ENTRA, MARCA I EVITA LA DERROTA

El nouvingut Penya Encarnada va estar a punt d’endur-se els tres punts en el seu primer partit a l’elit del futbol andorrà tot i que va jugar des del minut 35 amb un home menys en veure Carlos Manuel Braga la segona groga. 10 minuts abans César Hernández havia avançat als de Filipe Busto però l’entrada de Lionel Correia al 73 va ser clau per a l’Encamp perquè va marcar només entrar al terreny de joc i va salvar un punt per a l’Encamp, que l’últim quart d’hora també va jugar amb deu.

A Segona aguanta el Carroi

El CE Carroi és un dels clubs nous de la Lliga Biosphere que compta amb una plantilla repleta de jugadors d’origen mexicà però que a més està sent sense cap mena de dubte i després de tres jornades, l’equip revelació. Ho va confirmar ahir contra un Inter d’Escaldes renovat, que havia guanyat els dos primers partits i que compta i amb jugadors veterans com Xavi Andorrà, Xavi de la Rosa, Quim Salvat, Matamala o Javi Sánchez. L’equip que dirigeix Xavier Canal va guanyar per la mínima, amb un gol de César Daniel González al minut 25 i no hi ha qui el mogui de la primera posició.
L’únic que manté el seu ritme és l’Atlètic d’Escaldes, que també tenia un compromís de gran dificultat contra l’Extremenya –equip que l’any passat es va quedar a les portes de l’ascens a Primera en perdre a la promoció contra l’Engordany–  i el va saldar amb un altre triomf per la mínima gràcies a la diana de Zacharie Moussa, també al minut 25. El Jenlai, que al tancament de l’edició d’ahir encara no havia finalitzat el seu compromís contra el Ranger’s, és el tercer en discòrdia que pot mantenir a zero el seu caseller de derrotes.

EL pas de la casa  NO AIXECA EL CAP / Un històric com és el Ranger’s, que fa una dècada era el gran dominador del futbol andorrà, tenia ahir la primera oportunitat de sumar la primera victòria; qui va desaprofitar la oportunitat va ser el FC Pas de la Casa, un altre debutant en la competició que va caure per un clar 3-0, i continua enfonsat en la taula amb cap punt. El seu rival, un altre club nou com és l’Atlètic Amèrica, va sumar els tres primers punts de la seva història beneficiat pels gols de Paul Braian Ayalen Roldán al minut 7, d’Artur Jorge Fernandes al 19 i de Zico Zerapio Alcántara al 82.