PUBLICITAT

Andorra la Vella

Rodrigo apunta al 24 d’octubre per a l’inici de l’activitat a la Borda Mateu

El director de desenvolupament de la UEFA confia en una millora a mig termini del nivell al país

Per ALBERT CANES

Àlex Rodríguez, Jean-François Domergue i David Rodrigo, ahir a l'Estadi Comunal.
Àlex Rodríguez, Jean-François Domergue i David Rodrigo, ahir a l'Estadi Comunal. | TONY LARA
Els tan desitjats camps de la Borda Mateu estan a punt de poder ser utilitzats. El director tècnic de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), David Rodrigo, va apuntar que cap als últims dies d’octubre, probablement el 24, ja s’hi podrien iniciar les activitats futbolístiques. «A finals de mes començarem a posar partits de nens i possiblement de sèniors. Encara falta un mica per acabar accessos i vestuaris, però penso que sobre el dia 24 podem posar algun matx», va explicar Rodrigo. 
 
Malgrat tot, al principi encara no es podran disputar enfrontaments de nit ja que la instal·lació del sistema de llum encara trigarà una mica més a completar-se. «Falten accessos, cal posar una tanca més, els desguassos, el llum... Les torres estan posades, però falta la connexió perquè hi ha un petit problema. Evidentment, per la nit no podrem jugar fins que no estigui tota la connexió feta. Ara fins les 7 de la tarda sí que podrem jugar i a partir de quan arribi l’hivern fins les 5. Jo crec que a finals de novembre ja estarà solucionat», va indicar el director tècnic de la FAF, que espera que en un termini de tres mesos els camps estiguin a ple rendiment.
 
Un tema delicat com és el de la gespa ho deixarà de ser en els camps de la Borda Mateu, segons va apuntar el mateix Rodrigo, que ha pogut comprovar de primera mà l’estat del terreny: «Està bé. La vam provar in situ nosaltres i estem encantats». Com el camp gran tindrà una qualificació FIFA de dues estrelles, el director tècnic va avançar que en un futur es podran «fer tornejos de seleccions sub-19 i sub-17. Estarem ben coberts». Encara no hi ha un temps establert per a la segona fase dels camps de la Borda Mateu, que es tractarà d’un tercer camp més petit, amb mides per a futbol set que també servirà per a entrenar, així com més vestidors, unes oficines i un restaurant. 
 
Programa per a futbol base i tècnics

Rodrigo ho va explicar en la visita d’una delegació de la UEFA que va veure l’estat de les noves instal·lacions i que estava encapçalada pel director de desenvolupament de futbol, Jean-François Domergue, que va visitar el Principat «per veure els entrenaments dels equips de joves i els desenvolupament dels programes que es fan a nivell de base», tal i com el representant de la UEFA. A més a més, va presentar un projecte tècnic davant els entrenadors de la Federació: «És una eina de mètodes de treball. Penso que la FAF ho pot utilitzar i adaptar-lo en funció de la qualitat dels seus jugadors, però amb un mètode que permeti treballar l’aspecte tècnic, tàctic, atlètic i mental en cicles de treball de tres setmanes», va explicar Domergue, que ha implementat aquest treball a les federacions d’Armènia, Macedònia i Geòrgia, en les quals destaca «una progressió important en tots els aspectes. Si tothom treballa com a conjunt jo crec que es poden arribar a tenir bons resultats». 
 
Sobre el nivell de la selecció els últims anys, el membre de la UEFA va argumentar que cal «treballar, treballar i treballar molt. Penso que s’ha d’intentar fer progressar els equips de joves, de 13, 14 i 15 anys. Cal instaurar un bon programa de desenvolupament amb bons educadors i preparadors atlètics que permetin que demà, o demà passat Andorra tingui una selecció absoluta que jugui millor en les rondes classificatòries amb la possibilitat de mostrar una millor imatge i amb jugadors de més qualitat».
 
Domergue va parlar també dels camps que va visitar ahir juntament amb la delegació de la UEFA encarregada de les instal·lacions. «M’han semblat fenomenals. Penso que els joves necessiten un terreny de qualitat. La gespa és molt bona, encara necessita estar una mica més drenada, però no està tot acabat. Quan es vagi utilitzant més penso que serà d’una molt bona qualitat», va destacar. 
 
En la mateixa línia es va mostrar Thierry Favre, encarregat de les infraestructures a la UEFA: «La instal·lació és molt bona. Vaig venir fa un any quan encara era un camp de patates i ara s’ha convertit en una realitat. Tinc ganes de veure la segona fase. La gespa és millor que la de l’Estadi Nacional». Respecte a aquest últim, Favre va recordar: «Vull insistir, sense crear polèmiques, en què les federacions de Gal·les, Bòsnia i d’Israel no van estar contents amb el camp i això ha de ser respectat perquè són els jugadors qui juguen. Tot i això, ha complert la normativa FIFA de dues estrelles i tenen l’autorització de seguir jugant. Potser també que la normativa es canviï perquè als jugadors no els agrada». Malgrat tot, Favre va recalcar la bona feina que s’està fent a la FAF.
PUBLICITAT
PUBLICITAT