PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu acull el Congrés Europeu d’Esports a la Natura del 2017

Batalla assegura que la ciutat vol destacar la intensa relació amb l’esport i amb la natura que l’envolta

Per EL PERIÒDIC

La Seu d’Urgell acollirà el Congrés Europeu d’Esports a la Natura durant proper 2017.
La Seu d’Urgell acollirà el Congrés Europeu d’Esports a la Natura durant proper 2017. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
La Seu d’Urgell va defensar ahir la seva candidatura per acollir el Congrés ENOS’2017 davant dels membres del plenari del certamen que s’està celebrant aquests dies a Newcastle, ciutat d’Irlanda del Nord. D’aquesta manera, la Seu d’Urgell –que competia amb la ciutat de Marsella (França) a l’hora de ser l’amfitriona d’aquest congrés bianual– ha estat finalment la ciutat escollida per l’edició de 2017, segons s’ha informat des del departament de comunicació de l’Ajuntament de la ciutat urgellenca.
 
En relació a la candidatura, la junta directiva d’ENOS ha valorat «molt positivament» el dossier presentat i defensat per la delegació catalana –formada per l’Ajuntament de la Seu i INEFC– encapçalada per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla. A més, els responsables d’ENOS han tingut en compte el potencial de turisme i esport a la natura que ofereix la Seu i els diferents indrets de la comarca.
 
De la mateixa manera, «en la defensa de la candidatura hem volgut destacar la intensa relació de la ciutat amb l’esport, amb la natura que ens envolta i també l’experiència en l’organització de congressos». A més, «els hem convençut i treballarem aquest dos anys per fer un gran congrés i aprofitar aquesta oportunitat», va manifestar Batalla després de tot just haver estat nomenats per acollir precisament aquest congrés durant el 2017. Remarcar també que el Congrés ENO’S 2017 serà organitzat conjuntament per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC). 
 
Aquest congrés és obert a la participació d’agents vinculats al turisme, l’esport, el medi ambient i el desenvolupament local que té com a objectiu compartir les diverses estratègies de desenvolupament en les activitats esportives efectuades en el medi natural.
Per la seva banda, l’alcalde urgellenc ha afegit al respecte que la Seu «té la vocació de ser una de les capitals dels esports a la natura del Sud d’Europa, i acollint un congrés d’aquestes característiques és una oportunitat per aconseguir aquest objectiu, donar-nos a conèixer i reivindicar-nos».
 
ANTECEDENTS / El Congrés ENO’S es va iniciar el 2011, any que el va organitzar la ciutat d’Annecy (França), l’any 2013 ha va fer Liptovsky Mikulas (Eslovàquia), i aquest 2015 ho ha fet Newcastle (Irlanda del Nord). A més, la iniciativa es va enfortir després de les demandes dels participants, que van reconèixer que cap organització representava esports a l’aire lliure en l’àmbit europeu i van demanar una organització representativa. 
D’aquesta manera, la nova plataforma es vol establir com una organització en xarxa per al desenvolupament, la promoció, l’ocupació i la gestió dels esports a l’aire lliure a tot Europa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT