PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra promou la música Folk amb tallers quinzenals

La iniciativa recupera l’actuació en directe a la cremada de falles

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la presentació del taller ‘Primer Folk a l’Escola’, ahir.
Un moment de la presentació del taller ‘Primer Folk a l’Escola’, ahir. | ANA / M. G. C.
El Centre Cultural de la Llacuna d’Andorra la Vella va acollir ahir els tallers quinzenals de música Folk, anomenats ‘Primer Folk a l’escola’ amb la col·laboració de l’Escola de Música Folk Pirineus. I és que fa dos anys es va decidir recuperar la música en directe durant la cremada de falles i es va començar a treballar en aquesta línia. La inauguració d’aquests tallers és «el punt culminant després de moltes tasques per començar a iniciar aquest projecte» assegura el president de l’Associació fallaires d’Andorra la Vella, Santi Sánchez, segons ha informat l’ANA.
 
D’aquesta manera, els tallers tocaran instruments com l’acordió diatònic, el flabiol, el tamborí, el violí vessant folk, i percussió manual; la pandereta i el pandero entre d’altres. Sánchez també va afirmar que «l’objectiu de crear aquests tallers folk no només és assegurar la música durant la cremada de falles sinó per abastir la mancança que té el Principat d’Andorra a nivell de música folk per tot el que són les associacions de caire cultural del país». 
 
L’escola de música folk del Pirineu oferirà el professorat per als tallers ‘Primer Folk a l’escola’ i, en aquest sentit, el director de l’Escola de Música Folk dels Pirineus, Tito Pelàez va ressaltar que «nosaltres no formem professionals, donem eines cultural».
Les inscripcions es poden formalitzar del 12 al 25 d’octubre al Centre Cultural la Llacuna i els tallers començaran la segona setmana de novembre fins el juny de l’any vinent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT