PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Preguntes i respostes sobre els vehicles afectats per les emissions de contaminants

Si tens un vehicle diesel d’entre el 2009 i el setembre d’enguany, pot estar afectat

Per EL PERIÒDIC

Els tallers oficials es faran càrrec de les possibles despeses.
Els tallers oficials es faran càrrec de les possibles despeses. | El Periòdic
Si fem cas a les xifres que donava el ministre Cinca aquesta setmana, a Andorra hi hauria més de 1.600 vehicles que es veurien afectats per aquestes emissions. Les famílies que tenen un d’aquests cotxes es fan una sèrie de preguntes, que hem intentat respondre:

Puc circular amb tranquil·litat?
Malgrat que el cotxe pugui contaminar més del permès segons la normativa, no cal patir per la conducció del vehicle.

Què li pot passar al meu cotxe si és un dels afectats?
Possiblement tots els propietaris dels vehicles siguin cridats a fer una revisió als serveis oficials de les diferents marques, que si es fessin, ja ha expressat el grup d’empreses que no serien cobrades.

Es pot fer servir el cotxe?
Sense cap problema, el cotxe en tot cas tindria un problema d’emissions però no de cap altre tipus, tots els cotxes d’aquesta marca segueixen sent igual de segurs i fiables com fins ara.

Com puc saber del cert si el meu cotxe és un dels que té el motor afectat?
Les marques del grup han posat a disposició dels usuaris, a les seves respectives webs, un servei per saber si un vehicle en qüestió és dels afectats. Només cal entrar a la web i apuntar-hi el número de xassís del vehicle, que es pot trobar al mateix cotxe o a la carta groga del vehicle.

Què he de fer si el meu vehicle és a la llista?
De moment no cal fer res. Si es donés el cas que les autoritats europees certifiquessin que tampoc passen els controls d’emissions, s’hauria de posar en contacte amb el servei oficial per tal de solucionar el problema.

Es venen vehicles del grup actualment?
Les marques afectades venen vehicles amb normalitat. Els vehicles afectats són d’anys anteriors i per tant, els que ara hi ha als concessionaris compleixen les normatives sense problemes.
PUBLICITAT
PUBLICITAT