PUBLICITAT

Andorra la Vella

La tricolor, sense opcions

Bèlgica es guanya el bitllet per a França en un partit plàcid sense necessitar haver de posar el seu millor futbol

Per JOAN JOSEP BLASCO

Marc Rebés i Depoitre es miren la pilota, dissabte en el penúltim enfrontament del Preeuropeu 2016.
Marc Rebés i Depoitre es miren la pilota, dissabte en el penúltim enfrontament del Preeuropeu 2016. | AFP PHOTO / PASCAL PAVANI
Les diferències en el rànquing FIFA marquen el que es pot veure al terreny de joc. Bèlgica, en la penúltima jornada, va aconseguir la classificació per a l’Eurocopa. No es va haver d’exprémer per superar a Andorra. Va imposar el seu ritme, esperant que els gols anessin arribant per aconseguir el que havia vingut a fer, assegurar-se l’any vinent ser a França.
 
Es preveien alguns canvis en l’onze titular respecte anteriors enfrontaments i així va ser. Llovera i Victor Hugo estaven de sortida en el combinat andorrà. Bèlgica, com era d’esperar, es va fer amb el control, però la primera rematada entre els tres pals va ser de Rubio, que veia com un defensa fregava la pilota i Mignolet no tenia cap mena de problema per aturar-la. A partir d’aquí els Red devils van insistir a la porteria de Pol. Ho feien sense presses, amb pausa, anant guanyant metres per trobar forats en el sistema defensiu del rival. Hazard ho provava des de fora l’àrea amb un xut que s’escapava fora. I just després Mertens, des de la banda, es desplaçava amb l’esfèrica als peus cap a l’àrea, hi entrava i amb un gest tècnic xutava amb l’exterior de la bota. Es va trobar amb un encertat Pol, que l’enviava a córner.
 
Al 18 arribava el primer gol en una jugada de mala fortuna. Nainggolan etzibava un xut des de fora l’àrea, que tocava en el peu de Rebés i el canvi de direcció del cuir no va permetre a Pol arribar-hi. Els andorrans els costava superar el mig del camp amb el control de l’esfèrica. Aaron s’havia de barallar amb tota la defensa, sobretot amb els dos centrals del Tottenham, Alderweireld i Vertonghen. Marcio, en una falta prop de la frontal, rematava massa fluix i centrat arran de terra com per a posar en problemes a Mignolet.
 
 En el darrer quart d’hora Bèlgica posava una marxa més per tractar de solucionar el matx de cara a la segona part. Hazard errava a boca de canó quan ho tenia tot a favor per marcar, aprofitant que Moisés s’aturava protestant un fora de joc inexistent. De Bruyne feia la paret amb Hazard i rematava al lateral de la xarxa. I al 42 va estar afortunat a l’hora de materialitzar la segona diana. En una falta directa enviava la pilota a la base del pal i el rebot picava al cap de Pol perquè s’acabés introduint dins la porteria. En el temps de descompte Depoitre, d’esquenes a porteria, rematava de cap i el porter rebutjava a córner.
 
Als cinc minuts de la represa el partit recuperava interès. L’àrbitre xiulava penal de Vertonghen sobre Victor Hugo quan aquest anava a xutar. Lima s’encarregava de transformar-lo. Era el minut 50 i el matx s’obria, però només cinc després unes mans claríssimes de Sonejee significaven una nova pena màxima. L’àrbitre li va perdonar la targeta groga, que hagués significat la segona i l’expulsió. Hazard marcava el penal. Bèlgica no volia que l’enfrontament se li tornés a complicar com havia succeeix a l’inici de la segona part i va continuar insistint. Sobretot aprofitant la velocitat de Mertens. Una recuperació de Nainggolan permetia a Mertens arribar fins a la línia de fons, centrar i que Depoitre marqués estirant la cama a l’àrea petita.  
 
Tot el joc es desenvolupava en camp andorrà. Al minut 76 en la sortida d’un córner Gabi Riera tocava amb el braç una rematada de cap de Vertonghen, que portava al tercer penal del vespre. Però aquest va tenir una finalització diferent. Hazard es va posar de nou en el punt dels onze metres i Pol va aturar la pilota. El va xutar igual de malament que el primer, però aquest cop no va enganyar al porter andorrà. El seleccionador, Koldo Álvarez, després del matx es mostrava decebut per sumar una nova derrota, però destacava que «la defensa ha estat força bé tenint en compte a l’equip al que ens enfrontàvem».
 
Entren Ayala i Sebas 

Canvis obligats en la convocatòria contra Gal·les respecte a la de Bèlgica. Rebés compleix cicle de sanció per targetes, mentre que Pujol no viatja al passar per un procés de febre. En el seu lloc entren a la llista Josep Manel Ayala i Sebas Gómez.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT