PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

Cursos d’hostaleria a Sant Julià a partir del proper mes de setembre

Per EL PERIÒDIC

Montserrat Gil i José Weiden oficialitzen l’acord signat, ahir a Sant Julià.
Montserrat Gil i José Weiden oficialitzen l’acord signat, ahir a Sant Julià. | ANA
El Comú de Sant Julià i l’Escola Superior d’Hostaleria del Mediterrani van signar ahir un conveni de col·laboració amb l’objectiu de beneficiar i qualificar el personal actiu dels hotels i dels restaurants del país i, d’altra banda, també formar a futurs professionals del sector serveis.
El projecte, a llarg termini, comportarà una inversió inicial d’un milió d’euros destinats a la compra del material i al condicionament dels espais. El gener del 2016 està previst que s’iniciïn els cursos de formació ocupacional –per a professionals del sector– i a partir del setembre del 2016 es vol començar amb els cursos de grau mitjà i grau superior d’hostaleria i cuina. A més, en un termini de quatre anys es vol introduir aquesta formació en l’àmbit universitari, fet que suposaria una inversió final de sis milions d’euros. 
El director general de l’Escola Superior d’Hostaleria del Mediterrani, José Weiden, va explicar, en declaracions que recull l’Agència ANA, que «comencem pas a pas, primer amb un centre formació contínua i ocupacional, millorant la qualitat del sector hoteler, i sobretot treballarem per cuidar la imatge dels professionals, ja que ens preocupa molt». En aquest context, el director d’expansió comercial, Javier Noguera, va apuntar que «aquests cursos rebran estudiants estrangers, fet que suposarà que puguin fer pràctiques a hotels del país i d’aquesta manera enfortir aquest sector». El Centre de Congressos de Sant Julià serà l’espai que es destinarà per a realitzar aquests cursos, tot i que s’està buscant un altre espai a la parròquia.
Andorra compta amb més de 4.000 professionals del sector de l’hostaleria i la restauració, i per això, el portaveu de la Unió Hotelera, Òscar Julián, va anunciar que a l’inici de les negociacions amb l’escola superior «vam veure que era un projecte molt enriquidor per al futur del nostre país, ja que gràcies a aquesta formació els professionals podrien ampliar els seus estudis i així oferir als turistes un millor servei». Per part seva, la cònsol de la parròquia laurediana, Montserrat Gil, va assegurar que «Sant Julià es tracta d’una parròquia molt vinculada al món educatiu i el fet de signar aquest conveni de col·laboració aportarà un valor afegit al territori».
PUBLICITAT
PUBLICITAT