PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Martí prioritza la unió de DA i Cd’I per «mantenir opcions comunals»

El cònsol major, Jordi Minguillón, assegura no tenir coneixements de veus discordants dins de la coalició

Per IVÁN ÁLVAREZ

Toni Martí i Jordi Minguillón visiten un dels estands d’ahir durant la inaguració de la 37a edició de la Fira d’Andorra
Toni Martí i Jordi Minguillón visiten un dels estands d’ahir durant la inaguració de la 37a edició de la Fira d’Andorra | Tony Lara
En el marc de la inauguració de la Fira d’Andorra la Vella, el cap de Govern, Toni Martí, va aportar el seu sentit comunal i va indicar que qualsevol tipus d’opció de victòria a la capital el 13-D passa per no trencar la coalició actual de Cd’I i DA: «És evident que han d’anar units si volen tenir una opció de continuïtat dins el projecte comunal», va subratllar el cap de Govern amb contundència. «En el fons, és el de sempre, què val més, els projectes o les persones? Per a mi sempre els projectes», hi va afegir.
Tot i ser reticent al principi i espolsant-se les preguntes de caràcter polític, el cònsol d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va acabar explicant que ha explicat que des de Cd’I es manté la voluntat de tirar endavant el pacte amb DA, «ja que és un compromís que es va acordar i, per tant, volem honorar els nostres compromisos». L’espurna que ha acabat per encendre, sembla que ja públicament, els dubtes interns que es tenen sobre la candidatura de Minguillón van ser les paraules d’ahir a RTVA de la consellera de Cultura i Participació Ciutadana, Meritxell Rabadà, on va afirmar que si el cònsol major és el cap de llista, ella no en formarà part, per diferències d’entendre la gestió pública. Rabadà, en aquest sentit, va apuntar que «he pogut copsar que tenim una manera diferent d’entendre la gestió de la cosa pública» i va admetre que «si vull ser honesta amb mi mateixa i amb la gent que m’ha donat suport no m’hauria de tornar a presentar si és el cap de llista», en referència a Jordi Minguillón. 
El cònsol major va assegurar no estar al corrent d’aquestes declaracions i va explicar que reconeix sentir-se «estimat i volgut pels seus companys». En qualsevol cas va negar que algú del seu equip comunal li hagi traslladat el seu desacord amb la candidatura.
 
Intoxicacions interessades/ Minguillón va apuntar que quan hi ha eleccions «això sempre passa», ja que afirma que acostuma a haver molta intoxicació perquè les forces contràries intenten fer la seva política de desestabilització. El cònsol major, malgrat tot, va sostenir que «això no ens preocupa, estem molt tranquils i farem la nostra feina fins al 31 de desembre», i va subratllar que en un període de campanya es diuen moltes coses i al final la realitat és només aquella que veu la llum. Així, va afirmat que «no vull caure en el parany de fer judicis de valor, ja que només podem opinar de fets constatats» i va rematar argumentant que «em sento molt estimat pel meu partit i estic molt content de treballar amb totes les persones que estan al meu costat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT