PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Béns immobles d’espanyols

7.300 milions dels 126.500 que apunta l’Agència Tributària són en diferents països, entre ells Andorra

Per EL PERIÒDIC

Andorra és entre un grup de països com Suïssa, Luxemburg, Singapur, Malta, Jersey, Gibraltar, Bahames i Illa de Man.
Andorra és entre un grup de països com Suïssa, Luxemburg, Singapur, Malta, Jersey, Gibraltar, Bahames i Illa de Man. | EL PERIÒDIC
Andorra és un dels països assenyalats pel director de l’Agència Tributària d’Espanya, Santiago Menéndez. Segons les dades recopilades per aquest organisme, els ciutadans del país veí tenen 126.500 milions declarats com a béns i drets immobles en l’estranger, i d’aquests 7.300 són, segons Menéndez, en països que són o han estat paradisos fiscals, i entre els quals inclou el Principat.
 
Andorra està en la llista apuntada per Menéndez divendres passat, quan va informar de les dades de l’Agència Tributària espanyola durant la cloenda del 25è Congrés dels Inspectors d’Hisenda de l’Estat (IHE). Segons el director de l’Agència, Andorra és entre un grup de països com Suïssa, Luxemburg, Singapur, Malta, Jersey, Gibraltar, Bahames i Illa de Man. 
 
Segons Menéndez, dels 126.500 milions que els contribuents han declarat, gairebé 91.000 milions van ser al 2013, durant el primer exercici en què es va posar en marxa el model 720. D’aquells 91.000 milionsm 15.000 eren en comptes bancaris d’una vintena de països. En concret, i segons Menéndez, més de 7.300 van ser localitzats en països com Andorra, entre altres.
 
Hi haurà llista de morosos / L’Agència Tributària prepara una llista de morosos que Espanya farà pública en el mes de desembre. D’aquí es poden esperar els noms i els cognoms de les persones que tinguin béns i drets immobles a l’estranger i que no els hagin declarat, incomplint així la normativa tributària espanyola. L’ordre del ministeri espanyol que permetrà començar a enviar notificacions i publicar la llista entrarà al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) espanyol de manera imminent, segons va assenyalar Menéndez, i en ella s’inclourà la data definitiva de la publicació de la llista de morosos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT