PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«El Pacte d’Andorra» entre Lorenzo i Màrquez en contra de Rossi

‘La Repubblica’ parla d’una reunió secreta entre els dos pilots espanyols al Principat per evitar el títol de l'italià

Per ALBERT CANES

Jorge Lorezno, Valentino Rossi i Marc Màrquez, en la roda de premsa prèvia al GP de Malàisia.
Jorge Lorezno, Valentino Rossi i Marc Màrquez, en la roda de premsa prèvia al GP de Malàisia. | EFE / Fazry Ismail
Ha estat el tema esportiu del cap de setmana, sense cap mena de dubte. La caiguda de Marc Màrquez al Circuit de Sepang arran d’una acció molt comentada amb Valentino Rossi no ha deixat absolutament ningú indiferent i les xarxes s’han emplenat sobre la polèmica acció amb la cama de l’italià i la conducció límit del de Cervera. L’últim capítol ha esquitxat el Principat. L’editor del mitjà italià La Repubblica va parlar d’un «Pacte d’Andorra» entre Jorge Lorenzo i Màrquez per a que aquest segon ajudi al primer a evitar el desè títol mundial del pilot italià. 
 
El corredor d’Honda és resident a Andorra, concretament a la Massana, i és un dels llocs on passa el temps quan no està competint, i el de Yamaha ho va ser durant uns anys. Per tant, els dos pilots tenen una connexió clara amb el país i en qualsevol moment  es podria haver donat aquesta reunió en el territori andorrà. Segons van apuntar aquests mitjans d’Itàlia, el pacte secret també va comptar amb el representant del menorquí, Albert Valera, i es va realitzar durant el mes de setembre, abans del Gran Premi d’Aragó, quan la distància entre Lorenzo i Rossi en la classificació era molt major, cosa que preocupava a l’espanyol. En aquesta reunió, els dos pilots sobre dues rodes haurien gestat una estratègia de cara a la gira asiàtica. 
 
Tot això, segons indica el mitjà italià, cosa que no significa que això passés realment. El Huffignton Post se’n va fer ressò del tema escrit per La Repubblica i reflexionava com algú que té els seus pòsters de Rossi a l’habitació pot acabar anant en contra seva. Malgrat tot, aquest mitjà puntualitza que les actuacions agressives i que han costat punts al pilot d’Itàlia han fet sospitar que això pugui agafar sentit. 
 
Un quart pilot en qüestió, que resideix també per la zona, tot i que no concreta que sigui al Principat, va alertar Rossi sobre aquest pacte en el seu moment. La primera reacció del de Yamaha va ser la incredibilitat: «És massa absurd i antiesportiu... No m’ho vull creure». Però una vegada acabades les quatre curses de la gira, i sobretot l’última, la polèmica carrera de Malàisia, Rossi hauria canviat d’opinió i creuria que aquesta reunió s’ha dut a terme i que tots dos pilots haurien conspirat en contra d’ell. També la cursa a Phillip Island va fer sospitar molt a l’italià: «Va jugar amb mi per posar més distància entre jo i Lorenzo. Després el va perseguir perquè Marc tampoc perdona una victòria, però no corria sol per guanyar, sinó per impedir que jo guanyés», va comentar. 
Però hi va haver un factor que va acabar de convèncer a Il Dottore de la possible història: «Lorenzo va demanar la meva desqualificació i això m’ha fet pensar encara més en tot el que jo havia dit que era veritat». 
 
Queda clar que l’acció entre Rossi i Màrquez a Malàisia no quedarà únicament al circuit, sinó que seguirà donant que parlar fins al GP de València, el vuit de novembre. A tot això, el nou vegades campió del món va confirmar ahir a través de les xarxes que serà a València, la possibilitat que ho posava en dubte: «Gràcies a tots pel gran suport, m’han ajudat a superar l’amargura i el cabreig. A partir d’avui treballo per a València». Ho farà, però, sabent que sortirà des l’últim lloc de l’engraellat i amb la complicada fita en ment de no perdre més de set punts respecte a Lorenzo. Si l’espanyol guanya la cursa, Rossi haurà de fer una remuntada espectacular i acabar segon per evitar perdre el títol. Per fer això, hauria de passar abans a Màrquez i a un Pedrosa molt combatiu. Tot queda en l’aire.
PUBLICITAT
PUBLICITAT