PUBLICITAT

Andorra La Vella

Calvó assegura que l’informe de l’OMS no perjudica a Andorra

La ministra creu que l’alerta de salut donarà més visibilitat als productes de qualitat com els del Principat

Per ESTEFANIA GRACIA

La 37a edició de la Fira concurs d’Andorra la Vella acull 200 caps de bestiar, ahir.
La 37a edició de la Fira concurs d’Andorra la Vella acull 200 caps de bestiar, ahir. | TONY LARA
L’OMS ha presentat un informe on s’assegura que ingerir carn processada i carn vermella podria provocar càncer. Vers aquest fet, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va remarcar ahir durant la 37a Fira concurs d’Andorra la Vella que aquest estudi no perjudica per a res a l’explotació i producció del Principat, perquè «aquest informe parla de la carn vermella transformada i aquest fet pot posar encara més de relleu el producte que tenim a aquí», perquè «tenim un producte de molt bona qualitat, amb un sistema de cria tradicional, amb un maneig tradicional i entenc que quan surten informes d’aquests, encara es dóna més visibilitat als productes més transparents com els d’Andorra». 
 
D’altra banda, Calvó va remarcar que s’està treballant juntament amb Espanya i França per dur a terme el projecte Poctefa i determinar quin és l’impacte que té la carn pirinenca sobre la salut. De fet, ja hi ha alguns estudis que apunten que «la carn de qualitat no perjudica la salut de la persona» va afegir Calvó.
 
La ministra també va assegurar que el sector de la ramaderia és una «línia consolidada» i que les subvencions s’han mantingut i s’han adaptat en funció de les circumstàncies. Actualment s’hi destina fins a 2,5 milions d’euros anuals. Per la seva part, el director d’Agricultura, Landry Riba, va reconèixer que s’està esvaint una mica el relleu generacional i que cal implementar l’apropament amb el món ramader des de les escoles, tot i això, va remarcar que la Fira concurs del 27 d’octubre «és un indicador de l’estat d’aquest sector i aquest any ens han faltat pocs animals per arribar a la xifra de caps de bestiar rècord situada en 205 l’any 2009». Ja que la 37a edició de la fira ha comptat amb gairebé 200 caps de bestiar de 30 explotacions diferents del Principat.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT