PUBLICITAT

LA MASSANA

Vives reconeix un descens de la pràctica religiosa

L’arquebisbe visitarà diferents indrets de la Massana fins el dia 13

Per EL PERIÒDIC

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives
L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives | ANA/J.D.
La Massana va acollir la primera jornada de l’habitual Visita Pastoral de l’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives. Com ell mateix va reconèixer i tal i com recull l’Agència ANA, Vives va recordar que la visita la va fer en qualitat d’arquebisbe i que per això es va voler fer ara, per no interferir amb les eleccions comunals. 
Poc abans de la seva ofrena, el cap del Bisbat d’Urgell va reconèixer l’existència d’una davallada de la pràctica religiosa, com els casaments canònics. «Estem en un moment d’una societat una mica cansada […], estem envellits, s’ha de posar saba nova i tenir nous reptes […] i tornar a fer vius els ideals de justícia social, servei als altres, preocupació perquè tothom tingui un mínim, el repartiment de les riqueses o, en els moments de crisi econòmica, mantenir aquelles coses més importants de l’Estat del benestar que havíem aconseguit», va manifestar l’arquebisbe. 
D’aquesta manera, el cap del Bisbat d’Urgell va començar ahir un programa que el portarà per diferents indrets de la parròquia fins al 13 de novembre amb pregàries als cementiris i la Missa Solemne de Tots Sants, a l’església parroquial de la Massana. El programa inclourà pregàries, misses i visites a les escoles i les institucions per copsar la situació dels cristians i «tots els ciutadans» de la parròquia, va remarcar l’arquebisbe. També dedicarà especialment el dia 13 de novembre a la comunitat portuguesa.
Vives va recordar que visita la parròquia per «prendre el pols» de la gent i va avançar que «potser la pràctica de la religió haa disminuït, com també els casaments canònics i la natalitat». No obstant això, l’arquebisbe va insistir que no a tot arreu es perden feligresos, tot i que «a llocs que havíem sigut grans majories de creients a la societat ara està una mica al ralentí o amb dificultat».
Davant la situació, Vives va defensar el paper de l’Església, negant que les religions siguin causa de conflictes. «És un cert mite que de vegades intenten colar-nos però el que passa és que és un món ple d’injustícies», «aquestes injustícies creen lluites i desavinences en les societats, que també són religioses, però la religió no és la causa», va accentuar el copríncep episcopal.
 
Celebració de Tots Sants/ L’arquebisbe d’Urgell va celebrar les pregàries als cementiris de la Quera i del Quart de la Massana en un dia que molts ciutadans van aprofitar per visitar els seus difunts. «Crec que és bonic que joves i grans pensem en aquells que ens han donat la vida, les tradicions, la riquesa del que som –cultural, personal i fins i tot econòmica– i ens han donat la possibilitat de créixer», va expressar Vives. 
El copríncep episcopal també va afegir la voluntat que les cendres dels difunts que es cremin –una pràctica cada vegada més comuna i que l’Església permet, va confirmar– es deixin als cementiris i no s’escampin perquè fa que «de vegades no es descobreixi on són aquestes cendres posteriorment». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT