PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El PS pregunta al Govern per la tramitació del pressupost

Els socialdemòcrates entren una pregunta per saber el motiu del retard

Per EL PERIÒDIC

Pere López atén als mitjans.
Pere López atén als mitjans. | El Periòdic
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup parlamentari mixt, Pere López, entrarà en els propers dies una pregunta al Govern perquè sigui contestada en la propera sessió de control. Segons va explicar la força política a través d’un comunicat, la intenció de López és demanar els motius pels quals encara no s’ha tramitat el pressupost per a l’any 2016 al Consell General. 
Des de la formació es recorda que aquest retard suposa un incompliment de la Llei General de les Finances Públiques. També es lamenta que, des de l’executiu, no s’hagi exposat encara la situació, que es considera excepcional, als representants dels grups parlamentaris.
En la pregunta remesa, López posa en relleu que, segons el que estipula la legislació vigent, el pressupost per al següent exercici s’ha d’enviar al Consell General «abans de l’1 de novembre», fet que enguany no s’ha efectuat i que, per tant, suposa un incompliment d’aquesta disposició. 
Per això, es pregunta a l’executiu «quin són els motius pels quals no s’ha transmès la llei en el termini previst». També es demana «com es preveu donar solució a la situació generada i no prevista en la legislació vigent». 
A més, el conseller socialdemòcrata es lamenta en el comunicat que «aquesta circumstància excepcional» no ha estat exposada als grups. Per això, en l’esmentada pregunta que s’entrarà per a la propera sessió de control, també es reclamarà els motius pels quals una situació «prou rellevant» com aquesta no s’ha comentat prèviament amb els diferents membres dels partits amb representació al parlament.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT