PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Govern destina 100.000€ a ajuts per promoure la recerca

Els treballs d’investigació han de tenir projecció internacional

Per EL PERIÒDIC

El ministre d’Educació i Ensenyament, Eric Jover, ahir
El ministre d’Educació i Ensenyament, Eric Jover, ahir | ANA
El Consell de Ministres va aprovar ahir uns nous ajuts per als programes europeus Poctefa amb una dotació de 100.000 euros repartida entre els diferents grups participants.
El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va explicar que els treballs d’investigació han de tenir projecció internacional, ser participants d’un projecte Poctefa seleccionat, i tenir un component de recerca important. A més, el procés de selecció avaluarà la qualitat cientificotècnica i l’interès per Andorra. El procés d’inscripció s’obrirà la setmana vinent i es tancarà el 29 de gener del 2016.
El Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra (Poctefa) és un programa europeu que promou la recerca transfronterera dividit entre els anys 2014 i 2020, i amb una dotació de 178 milions d’euros. Actualment, els grups andorrans poden participar en aquests projectes però no poden rebre ajudes econòmiques directes. 
Per això, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, va argumentar que l’objectiu de la convocatòria dels nous ajuts és fomentar la participació dels grups de recerca andorrans en aquest programa perquè es puguin beneficiar d’ajuts econòmics per participar en les xarxes internacionals de recerca.
La dotació global de la convocatòria és de 100.000 euros, quatre vegades més del que s’havia destinat fins ara a projectes de recerca transfronterers. Podran sol·licitar aquest ajut els grups de recerca que participen en un programa Poctefa seleccionat i que siguin projectes d’investigació amb un component de recerca important.
PUBLICITAT
PUBLICITAT