PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’hivern es preveu fred i sec

Météo France augura poques precipitacions i baixes temperatures per als pròxims mesos/ L’anticicló actual ha fet pujar el termòmetre entre 6 i 8 graus centígrads del que és normal

Per Esther Jover Martin

Un dia assolellat.
Un dia assolellat. | Tony Lara
Les estacions ultimen tots els detalls per iniciar la temporada d’hivern tan bon punt les pistes estiguin preparades. Ara bé, la gran nevada no caurà en breu, almenys durant les pròximes dues setmanes. Actualment, el Principat està immers en un anticicló amb temperatures molt per sobre del que és habitual en aquesta època de l’any. De fet, fa un parell de dies que la ciutadania pot anar amb mànigues de camisa. Les previsions generals diuen que «l’hivern serà fred i sec», segons va comentar ahir el tècnic del departament de Meteorologia del Govern, Guillem Martín.
 
Tot i que fer una previsió de com serà l’hivern encara és «agosarat», el model meteorològic a llarg termini en què es basa el servei andorrà, Météo France, indica que «la tendència general serà la d’un hivern fred i sec», és a dir, hi haurà poques precipitacions, tant en forma d’aigua com de neu, però el fred permetrà mantenir la neu que caigui. A més, el fred facilitat a les estacions la generació de neu artificial amb els canons d’innivació. Météo France ha dibuixat un model genèric global, però «dins de la tendència sempre hi pot haver excepcions», va matisar el tècnic.
 
Del que sí pot parlar amb seguretat el departament de meteorologia és la previsió per als pròxims 15 dies. «Les temperatures seguiran suaus perquè hi ha un anticicló, i tot i que s’anirà movent hi ha una massa d’aire càlid». A més, «les temperatures actuals estan entre 6 i 8 graus centígrads per sobre del que és habitual per l’època, i seguiran així almenys fins dijous que ve. Després, encara que descendeixin lleugerament, continuaran entre 4 i 6 graus centígrads per sobre del normal».
 
Tot i que l’inici de novembre ha estat molt plujós, «no es preveuen precipitacions per a les pròximes dues setmanes. A partir del 25 de novembre, ja es veurà, però l’anticicló durarà fins a finals de mes», va puntualitzar Martín.
 
Les estacions frisen per poder obrir durant el pont de la Puríssima, però caldria que a finals de novembre canviés del tot la situació meteorològica i caigués una bona nevada per preparar les pistes. Grandvalira i Vallnord continuen preparant-se i, mentrestant, mirant el cel. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT