PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Suport urgellenc a la declaració de ruptura aprovada pel Parlament

La Seu promou una concentració ciutadana per mostrar el seu parer

Per EL PERIÒDIC

Cartell de la concentració convocada per l’Esquerra Independentista.
Cartell de la concentració convocada per l’Esquerra Independentista. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
l’Esquerra Independentista de l’Alt Urgell va convocar ahir una concentració de suport a la declaració de ruptura aprovada el dilluns passat al Parlament. L’acte va aplegar als simpatitzants a les 19:30 hores davant l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per fer front a «la probable i imminent prohibició de la declaració de ruptura», segons va informar l’ajuntament urgellenc a través d’un comunicat. 
 
El col·lectiu també va remarcar que cal estar present en aquests moments i «nosaltres us animem a sumar forces en la defensa de la declaració». Perquè «si el Tribunal Constitucional suspèn la declaració de ruptura, l’hem de defensar». Així, l’Esquerra Independentista va voler recordar que responent al mandat democràtic de les eleccions del 27 de Setembre «i desprès d’anys de mobilització popular i d’amenaces i prohibicions, amb la ruptura s’ha declarat l’inici de la construcció de la República Catalana». 
Tanmateix, el col·lectiu feia èmfasi en que la majoria del Parlament també declarava que no es supeditaria a les institucions de l’Estat, especialment del Tribunal Constitucional. A més, els declarants volien destacar que s’ha acompanyat la declaració de sobirania d’un annex que recollia un pla de xoc «per a fer front a la situació d’emergència social que patim».
 
Davant d’aquest pas, les forces reaccionàries i els poders de l’estat han iniciat així una campanya de pressió i criminalització de la declaració, que passa també per declarar una vegada més la declaració inconstitucional i iniciar una batalla mediàtica, política i econòmica per doblegar la voluntat popular catalana.
 
Sumant-se a aquest fet i en to reivindicatiu, l’Esquerra Independentista de l’Alt Urgell va reiterar que malgrat l’estat, «la llibertat és a les nostres mans». «Per això hem volgut fer una crida als veïns i veïnes de la Seu i a la resta d’agents polítics i civils a concentrar-se i mostrar el suport al procés el dia en què es prohibeix la declaració de ruptura».
 
Altres Reaccions / D’altra banda, el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, va demanar també ahir que en totes les institucions catalanes es debati si es vol o no donar suport a la proposta de resolució del Parlament de Catalunya. Buch va sol·licitar així des de la comarca de l’Alt Urgell, al Pla de Sant Tirs, on va assistir al Consell d’Alcaldes, que democràticament els ens locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) puguin fer palès el suport a la proposta de resolució d’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república. En aquest sentit, Buch també va indicar que es tracta «d’un exercici d’absoluta normalitat, que es correspon amb el que es fa cada mes als plens municipals en tots els ajuntaments». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT