PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Aprovada la moció municipal de suport a la independència

Batalla justifica la votació en tractar-se «d'una qüestió que també afecta directament a la Seu»

Per EL PERIÒDIC

Ple municipal de la Seu d'Urgell.
Ple municipal de la Seu d'Urgell. | RÀDIOSEU
Fent front a les darreres actuació que hi ha hagut sobre la intenció d’independència presentada al Parlament, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dimecres en el ple ordinari del mes de novembre una moció de suport a dita declaració. El text, inclòs a l’ordre del dia pel procediment d’urgència, va rebre el vistiplau de CDC, ERC i la CUP, mentre que Compromís X La Seu hi va votar en contra, segons ha informat RàdioSeu.
 
Vers aquest fet, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, va justificar la votació en tractar-se «d’una qüestió que també afecta directament a la Seu» i va reivindicar la majoria que ha fet possible que l’acord a la cambra catalana tiri endavant. Així mateix, va lamentar la manca de voluntat de diàleg de l’Estat espanyol per resoldre la situació política a Catalunya. Batalla també va insistir en la necessitat de convocar un referèndum acordat i va puntualitzar que el text aprovat és «només una declaració política».D’altr banda, ERC va emetre un vot favorable recordant que «cal que es respecti les decisions del poble de Catalunya i els seus representants’. Així ho va defensar el regidor republicà Xavi Munt. 
 
Per la seva part, el membre de la CUP, Pau Lozano, va expressar la necessitat «d’estar tots units en el procés constituent», del qual va destacar «mesures i intencions perquè es creï un país més just socialment». En contraposició, des de Compromís X La Seu, Òscar Ordeig, després de qüestionar la necessitat de votar la moció sense haver-la estudiat prèviament, va insistir en el fet que «cap institució pot saltar-se la legalitat vigent, com ha passat amb l’aprovació de la declaració de ruptura del Parlament». Ordeig també va qüestionar que l’acord polític compti amb una majoria social i va instar a respectar «les diferents sensibilitats».
 
El debat de la moció es va fer a través d’un text de l’Associació Catalana de Municipis. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT