PUBLICITAT

Andorra la Vella

Shermadini admet que no està bé i vol canviar-ho a Saragossa

El pivot explica que estan buscant la tecla correcta per tornar a la millor versió en quant al joc de l’equip

Per ALBERT CANES

Giorgi Shermadini pivota davant la defensa de Shawn James en el primer partit de la temporada davant el Dominion Bilbao Basket.
Giorgi Shermadini pivota davant la defensa de Shawn James en el primer partit de la temporada davant el Dominion Bilbao Basket. | TONY LARA
En un to simpàtic, rialler i de bon humor, Giorgi Shermadini sortia ahir a roda de premsa per primera vegada abans d’afrontar un partit. Ho feia en el moment adequat per dos motius: diumenge juga davant un ex equip seu, el CAI Saragossa, i es troba en un moment molt delicat de joc, cosa que es nota en els resultats col·lectius de l’equip. 
 
Malgrat que va ser el pitjor en quant a valoració en l’últim enfrontament, amb un -4 i només tres punts, el pivot de Geòrgia va contestar amb un somriure d’orella a orella a la pregunta sobre què li han semblat les crítiques rebudes durant la setmana: «Bona pregunta. És un moment difícil per a tothom, per a l’equip, per a mi, per als entrenadors,... Segur que trobem el nostre joc. Si mires el jugadors un per un veus que som un bon equip». Això últim era en el que va insistir més ahir Shermadini: la necessitat de retrobar el bon joc col·lectiu: «Hem jugat molt malament els tres últims partits i ara anem a Saragossa, que segur que no serà un partit fàcil, però penso que hem de trobar el nostre joc, que no és els dels darrers duels, i jugar un bon bàsquet». 
 
Respecte al seu fluix nivell de joc, Shermadini creu que no és una qüestió ni física ni mental, tot i que va admetre que no es troba en un bon moment. «Personalment em sento molt malament. L’equip no juga bé i jo tampoc. Com he dit, hem de canviar o fer alguna cosa per a que l’equip i jo juguem bé. Físicament estic bé, no tinc cap problema, així que faré tot el que pugui a Saragossa, però ja he dit que no serà fàcil. Vaig jugar-hi i sé que és difícil», va indicar, i va recalcar que «no és una cosa mental. Hem de tocar la tecla correcta i fer el canvi, són petits detalls, i si trobem la manera serà bo. Hem entrenat molt bé». Shermadini també va explicar que el fet de jugar davant el seu ex equip no suposa una cosa especial:  «He estat en altres després i ara sóc aquí per intentar guanyar». 
 
Un problema col·lectiu

Malgrat que Shermadini ha estat en el punt de mira des de l’últim partit per la seva pobre actuació, el tècnic del MoraBanc, Joan Peñarroya, va atribuir les mancances a tot l’equip i va treure pes sobre Shermadini, de qui creu que acabarà rendint al seu millor nivell: «És evident que ell ve a ser un jugador referent i estic convençut que ho serà. Estem intentant que la feina que fem durant el dia a dia es traslladi al partit, cosa que no hem aconseguit en els últims duels. El que hem de fer aquí és millorar tots i no individualitzar tant en un jugador o dos com hem fet aquesta setmana perquè ens equivocaríem molt. Hem de millorar tots com a col·lectiu i també a nivell individual per superar una situació en la qual els resultats no estan arribant». 
 
Peñarroya va mostrar-se satisfet de nou per com s’ha entrenat els darrers dies: «És una setmana que costa estar bé a nivell moral, però l’equip ha tornat a tenir una bona setmana d’entrenaments. Ja en portem tres amb regularitat i aquest és el camí». 
 
Balanç d’1-4

El Saragossa i el BC Andorra comparteixen situació. Els dos conjunts es troben a la part baixa de la classificació, 13è i 14è, respectivament, amb només una victòria en els cinc partits disputats. Això sí, el balanç dels aragonesos és més enganyós ja que dues de les quatre derrotes són davant el Barça i el Reial Madrid, una és a la pista de l’Obradoiro, que s’han mostrat imparables a casa, i l’altra és la de la setmana passada amb la cistella sobre la botzina final de Brandon Paul. El joc dels aragonesos és bo, però les circumstàncies l’han portat a un mal balanç inicial. En aquest aspecte, Peñarroya va incidir: «Els dos estem igual a nivell de resultats i som en un moment en el qual els nervis i l’angoixa surten de seguida i, si aquí la tenim, a allà encara més, tot i que ells tenen l’Eurocup que fan que les setmanes després de perdre no se’ls facin tant llargues». Només un equip, però, podrà treure’s l’angoixa.

«No estic aquí per valorar el que pugui dir el Francesc» 
 
Peñarroya no va voler anar més enllà en les declaracions realitzades dimarts pel director esportiu del MoraBanc , Francesc Solana, les quals apuntaven també al tècnic com un dels culpables de la delicada situació que pateix el club en aquest inici de temporada. «També hi ha una qüestió tàctica. El Joan ha de fer el seu pas endavant i remenar l’equip des de dins», era el que declarava Solana dimarts. L’entrenador del club tricolor va optar ahir per esquivar possibles polèmiques i deixar de banda aquestes declaracions: «No estic aquí per valorar el que pugui dir el Francesc o qualsevol membre del club». Demà es veurà si Peñarroya haurà fet el pas endavant tàctic que li va demanar Solana.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT