PUBLICITAT

sant julia de loria

Cairat ofereix una tertúlia al voltant del seu darrer llibre

L’autora participarà en un club de lectura al seu poble natal

Per El Periòdic

| TONY LARA
El dimarts de la setmana vinent, 24 de novembre, Maria Teresa Cairat participarà en una tertúlia literària entorn de la seva darrera obra, El síndic Cairat, el meu padrí. Durant la trobada organitzada pel Comú de Sant Julià de Lòria, poble natal de l’escriptora, que s’iniciarà a dos quarts de nou del vespre, Cairat respondrà les qüestions dels assistents però també n’escoltarà les aportacions.
 
Aquesta trobada a la Biblioteca Comunal Universitària servirà per llegir fragments del llibreambientat al Principat i inspirat en la figura de Francesc Cairat, qui va ocupar el càrrec de síndic general del Principat durant gairebé un quart de segle, anys en què, per exemple, va crear-se al principat l’actual FEDA, l’aleshores Forces Hidroelèctriques d’Andorra (FHASA) i, amb ella, la primera carretera que comuicava Andorra amb Espanya. També fou en aquest període quan s’esdevingué l’anomenada guerra de les ràdios o quan arreu tenia lloc la Segona Guerra Mundial. 
 
Maria Teresa Cairat oferirà en persona, tal com va fer amb el llibre, un tastet de l’home que va col·laborar en la gestió d’Andorra en anys difícils però també de com aquesta persona, qui va ser el seu padrí, era fora de la vida pública i administrativa, com era a casa seva i amb la seva néta.
Durant la trobada l’autora llegirà fragments de la seva obra i, els interessats, podran plantejar-li preguntes i suggerències.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT