PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dani Fornell dissenya un calendari per tornar al World Tour el 2017

L’andorrà iniciarà el Qualifier cinquè i disputarà sis proves: cinc són de quatre estrelles i una de tres

Per Iván Moure

Dani Fornell en la cita de la temporada passada del Qualifier a l’estació eslovaca de Jasna Chopok.
Dani Fornell en la cita de la temporada passada del Qualifier a l’estació eslovaca de Jasna Chopok.
El calendari del Qualifier Freeride World Tour 2016 va sortir a la llum fa uns dies i Dani Fornell ja s’ha organitzat per definir quines proves de l’extens calendari farà. Podia escollir entre 50 que hi ha arreu de tot el món, però s’ha centrat en la zona europea i en gairebé totes aquelles que són de 4 estrelles, que són les que més puntuen.
 
Així doncs el rider andorrà ha amrcat en vermell sis cites. Debutarà el 6 de febrer al French Freeride Qualifier de les Arcs, a França, el 18 del mateix mes es desplaçarà a Noruega per fer el Sogndal Freeride i una setmana més tard anirà a Eslovàquia per disputar la CGC Jasna Adrenalin. Al març, el dia 11, farà el Nendaz Freeride de Suïssa i el 18 afrontarà l’única cita de 3 estrelles que té prevista, l’X Over Ride de Kitzsteinhorn Kaprun austríac i per acabar, el 9 d’abril, farà l’Open Faces Obergurgl-Hochgurgl al mateix país.
 
L’objectiu de Fornell és ben clar: «Vull tornar a l’elit del Freeride World Tour (FWT) del 2017». Segons va assegurar a aquest rotatiu, l’accident greu que va patir al febrer de l’any passat mentre rodava un anunci a Arcalís ja és història. «No tinc cap seqüela d’allò. Estic treballant dur per arribar en plena forma, serà important perquè crec que per pujar de categoria necessitaré fer un parell de podis».
 
ÉS CINQUÈ A LA CLASSIFICACIÓ

Les primeres proves del Qualifier 2016 es van disputar a finals de la temporada passada, a l’abril, i ell en va fer una de 4 estrelles a Roldal (Noruega), on va obtenir un tercer lloc que el situen cinquè en la classificació amb 1.200 punts i a 600 del líder, el noruec Tobias Bjonnes.
En 4 estrelles, el primer s’endú 1.800 punts, el segon 1.450 i el tercer 1.200. En 3, el guanyador 1.100, el sotscampió 900 i el tercer 700. Pot ser suficient que faci dos podis però això dependrà també de què facin els seus rivals de la part alta. Només els tres primers pugen al FWT, on ja havia estat Fornell al 2013. «En principi no faré cap prova més perquè el pressupost no arriba per a més», va indicar. Aquest l’ha tret de la seva butxaca, diversos patrocinadors com Vallnord i Financera d'Assegurances, que són els principals, i d’altres com Cafè el Conseller, Poc, Icelantic, Atomic, North Face i Kilvil. I possiblement al febrer li caigui la partida extraordinària del Govern, que en els últims anys està sent de 2.500 euros.
 
‘WILD CARD’ PER A ARCALÍS

Vallnord Arcalís va aconseguir l’any passat ser seu del FWT –allà on vol tornar a ser Fornell– durant dos anys i l’andorrà tindrà de nou una invitació com a corredor local per poder disputar la prova de l’edició del 2016, que està datada del 23 al 27 de gener. Abans de la gran cita andorrana també ha previst anar a Suïssa per fer la Verbier Freeride Week, que consta de tres proves: la primera, l’11 de gener i la segona, el 13, són de 2 estrelles; la tercera, el 16, és de 3. Aquí també podria treure punts en el rànquing, però l’objectiu que té és un altre: «El que busco és començar a posar-me a to, agafar el ritme de la competició».
 
Segons la planificació de la pretemporada, arribarà a les cites del gener en creixement físic, però no al 100%. Verbier li arriba molt d’hora per fixar-se cap objectiu en forma de resultat i la cita de Vallnord –com alguna altra que està mirant de fer en les tres setmanes que té d’interval entre la tercera i la quarta prova del Qualifier– no puntua tot i que competir a casa no amaga que per a ell és «una motivació extra».
La planificació està feta meticulosament i, si de cas no aconseguís pujar al FWT, el 21 d’abril competirà a Roldal, com va fer l’any passat, perquè aquesta prova puntuarà per al circuit del 2017.

El Calendari: 
Preparació:
11 de generVerbier Freeride Week 1 (2*)
13 de generVerbier Freeride Week 2 (2*)
16 de generVerbier Freeride Week 3 (3*)
23 al 27 de generFreeride World Tour Arcalís

Qualifier 2016
6 de febrerLes Arcs 4* (França)
18 de febrerSogndal Freeride 4* (Noruega)
24 de febrerCGC Jasna Adrenalin 4* (Eslovàquia)
11 de marçNendaz Freeride 4* (Suïssa)
18 de marçX Over Rider 3* (Àustria)
9 d’abrilOpen Oberburgl-Hochgurgl 4* (Àustria)

CREA EL FREERIDE FORNELL CAMP

> Dani Fornell és a dia d’avui l’únic corredor internacional en fora pista capaç d’arribar al FWT, la màxima categoria en aquesta modalitat de gran dificultat que va en creixement. És per això que el ‘rider’ andorrà ha buscat la manera d’intentar donar un pas endavant i tractar d’enganxar als joves esquiadors, que són el futur, de que provin el ‘freeride’ i algun dia tenir un relleu.
 
> El que ha fet Fornell és crear l’empresa Neveski i muntar unes estades destinades a nens d’entre 8 i 17 anys en dates no lectives, que es faran a Arcalís sota el nom de Freeride Fornell Camp. «Jo seré el director, no professor, però sí que faré acte de presència per aportar el meu gra de sorra amb consells i tot el que calgui. L’objectiu és que la canalla aprengui el fora pista de manera sana, responsable i segura», va indicar.
 
> Hi ha programades quatre estades. La primera serà del 28 de desembre a l’1 de gener, la segona del 2 al 6 del mateix mes, la tercera durant la setmana de Carnaval (del 8 al 12 de febrer) i la quarta durant la Setmana Santa (del 21 al 25 de març).
 
> Per als interessats, les inscripcions es poden realitzar a través de la secció de l’escola –activitats i serveis– del portal web de Vallnord o també mitjançant el de l’empresa, neveski.com, tot i que aquesta no estarà activa fins d’aquí a una o dues setmanes.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT