PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les assignatures pendents dels comuns després de les eleccions

El dia 29, tret de sortida de la campanya electoral, moltes carpetes recuperen vigència

Per Iván Álvarez

Una pancarta que rebutjava l’heliport al Patapou al 2012.
Una pancarta que rebutjava l’heliport al Patapou al 2012. | Àlex Lara
Tot i que s’han trobat casos d’alguns candidats que ja han deixat anar alguna acció abans d’iniciar-se la campanya –Naturlandia i l’heliport– el diumenge es traurà el precinte a una cursa per la poltrona que promet emocions fortes. Molts dossiers, alguns mig oblidats, recuperaran importància i vigència i s’exposaran en majúscules, bé per treure pit –cas de la majoria comunal– o per fer-lo servir com a retret o com a arma llancívola, cas del sector opositor. En totes les parròquies, les cartes estan molt marcades i cadascú pot fer-se una pel·lícula, altament definida, de per on aniran els trets. Bàsicament, perquè molts dels protagonistes saben, perfectament, de quin peu calça el seu rival.
Així, a Andorra la Vella, hi haurà llum i taquígrafs al voltant de l’aliança entre Cd’I i Liberals, incomprensible per als rivals del candidat Jordi Minguillón, i l’heliport serà un dels temes estrella. Un espai rebutjat per tothom a aquestes alçades de partit. La ubicació de la nova estació d’autobusos és un altre de les assignatures pendents i que tindrà sobre el taula el nou cònsol major de la capital. A Escaldes-Engordany, hi ha focus de fricció per escollir: Vivand, Vall del Madriu, la gestió de l’aigua i el nou dipòsit, són alguns  dels dossiers que estan esperant a la taula del despatx del futur cònsol major de la parròquia.
Saetde centra els maldecaps a Encamp. L’oposició ha criticat frontalment la gestió del tàndem Mas-Torres Arauz en aquest apartat i la falta de transparència en les negociacions amb el soci majoritari de Saetde per les inversions al Pas de la Casa. El fins ara cònsol menor, Jordi Torres, tindrà algunes incògnites a resoldre en cas de victòria. A Canillo, Josep Mandicó tornarà a tenir una campanya plàcida i sense cap rival per segona legislatura consecutiva. No s’esperen molts problemes més enllà de la dificultat que en el fons suposa no tenir grup opositor dins del comú, però haurà de gestionar el tema de l’hipòdrom. 
A la Massana, EMAP-Pal i la recompra de participacions preferents dels bancs, és l’aspecte principal, mentre que a Ordino manarà la privatització del capital social d’Arcalís. Finalment, a Sant Julià de Lòria, el nou cònsol major tindrà la gestió de Naturlandia subratllat en vermell dins del seu programa.


MES INFORMACIÓ, PARRÒQUIA A PARRÒQUIA, EN L'EDICIÓ EN PAPER

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT