PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

S’endega una campanya de controls d’alcoholèmia

La Policia la prepara amb motiu de les festes de Nadal

Per EL PERIÒDIC

Un membre del cos de Policia del Principat practica un control d’alcoholèmia al conductor d’un vehicle
Un membre del cos de Policia del Principat practica un control d’alcoholèmia al conductor d’un vehicle | Àlex Lara
El proper divendres, la Policia iniciarà, a les 19 hores, una nova campanya de controls d’alcoholèmia amb motiu de les festes nadalenques. L’acció s’allargarà fins a les 7 del matí del dia 9 de gener, tal com va donar a conèixer ahir el Cos en un comunicat de premsa.
L’objectiu de la campanya de prevenció i d’informació a l’opinió pública és el poder aconseguir disminuir els accidents de trànsit provocats pel consum d’alcohol, en unes èpoques on són freqüents les celebracions, dinars i sopars, a causa de les festes de Nadal.
La Policia recorda en el seu comunicat que l’índex d’alcoholèmia a partir del qual se sanciona per la via administrativa és de 0,5 g/l de sang i de 0,2 g/l en els conductors professionals. En cas de superar els 0,8 g/l de sang, o els 0,5 g/l en el cas dels conductors professionals, ja es considera delicte penal.
En el cas de la sanció administrativa, la Policia deixa clar que el ministre de Justícia i Interior pot suspendre un permís de conduir per una durada màxima d’un mes. A aquest fet, cal afegir-hi una sanció de 150,25 euros.
En l’hipotètic cas de donar una taxa superior a la que es considera delicte administratiu o bé negar-se a fer la prova, la Policia procedirà a detenir el conductor. Les conseqüències jurídiques per als conductors que depassin els 0,8 g/l de sang poden comportar una pena de presó o d’arrest de fins a un any i la retirada del carnet de conduir fins a tres anys.
En el cas dels conductors professionals que superin els 0,5 g/l de sang es poden enfrontar a penes de presó de fins a dos anys i la privació del permís de conduir de fins a quatre anys. El Tribunal pot imposar, a més, la pena d’inhabilitació per a l’exercici de l’ofici o el càrrec fins a quatre anys.
A més, i tal com exposa la Policia en aquest comunicat preventiu i informatiu, si el conductor refusa sotmetre’s a la prova d’alcoholèmia, s’exposa a una pena de privació del permís de conduir de fins a tres anys. En el cas dels conductors professionals, és a dir, treballadors que pertanyen al sector i que transporten mercaderies o persones, s’augmenta el càstig a quatre anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT