PUBLICITAT

CANILLO

DA vol impulsar la ramaderia i l’agricultura entre els joves

Font proposa la creació d’una estructura que englobi el sector

Per EL PERIÒDIC

Els candidats demòcrates ahir a Canillo.
Els candidats demòcrates ahir a Canillo. | DA
El número sis de la candidatura de Demòcrates per Andorra (DA) a Canillo, Josep Font, va anunciar ahir la creació d’una estructura agrícola i ramadera que englobi el sector en la seva totalitat per tal d’impulsar la pagesia a la parròquia. El demòcrata va explicar que «gràcies a la pagesia es mantenen les muntanyes netes. Ramaders i agricultors són els guardes dels nostres boscos. És imprescindible preservar i dinamitzar la seva feina». 
 
Acompanyat de diversos membres de la candidatura taronja, entre ells el candidat a cònsol major, Josep Mandicó, Font va lamentar que “en els últims anys a Canillo el sector ha patit una davallada i actualment a la parròquia només hi queda una desena d’explotacions. És necessari canviar aquesta tendència i promocionar el relleu generacional”.
 
La solució passa per donar facilitats i motivar a aquelles persones que vulguin dedicar-se professionalment a la ramaderia i a l’agricultura. Amb aquest objectiu, els demòcrates volen generar sinergies entre els sectors públic i privat que permetin fer front a les dificultats que viu el sector primari i mantenir iniciatives ja consolidades, com ara el concurs de gossos d’atura  o el Florim la Parròquia.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT