Finalitza en la quinzena plaça a l’eslàlom de la Copa d’Europa de Trysil

Per EL PERIÒDIC

Mireia Gutiérrez, en un eslàlom disputat a Bormio.
Mireia Gutiérrez, en un eslàlom disputat a Bormio. | Agence Zoom
L’estació noruega de Trysil acollia un eslàlom de la Copa d’Europa, on hi participaven tres corredores andorranes. L’única en acabar la prova va ser Mireia Gutiérrez. Sortia amb el dorsal número 1 i finalitzava en la quinzena posició.

No va poder mantenir el nivell mostrat en la primera mànega, on havia signat el cinquè millor temps. Finalitzava amb un crono d’1.59,89 minuts i sumava 20.90 punts FIS. A la primera baixada «ha aprofitat el dorsal número 1 i ha agafat la línia que ha volgut», assenyalava Marc Gutiérrez, tècnic de la Federació Andorrana d’Esquí, però en la segona «ha tingut massa ganes en línies». La victòria va ser per a l’esquiadora eslovaca Petra Vlhova, que va adjudicar-se la cursa amb un temps d’1.57,46. La van acompanyar al podi les sueques Ylva Staalnacke (1.57,47) i Emelie Wikstroem (1.57,75). Sara Raméntol i Sissi Hinterreitner no van acabar i quedaven eliminades en la primera mànega.

D’altra banda, a Hemsedal (Noruega), va disputar-se un segon eslàlom gegant de categoria FIS. El més destacat dels andorrans va ser Àxel Esteve amb un temps de 2.18,68. Xavier Salvadores va ser setè (2.18,92), Robert Solsona tretzè (2.19,82), Matías Vargas 25è (2.21,82), Josh Alayrach 27è (2.22,08) i Kevin Courrieu 44è (2.23,84). El guanyador va ser el noruec Patrick Haugen Veisten amb un registre de 2.16,40. Va pujar al podi conjuntament amb els seus compatriotes Haakon Rognes Knudsen (2.17,84) i Kristoffer Berger (2.17,90).