PUBLICITAT

La Massana

CC reforçarà la figura social de l’educador al carrer

Es farà una enquesta als joves per conèixer les seves inquietuds

Per ESTEFANIA GRACIA

El cap de llista de Ciutadans Compromesos, David Baró, ahir.
El cap de llista de Ciutadans Compromesos, David Baró, ahir. | EL PERIÒDIC
Ciutadans Compromesos (CC) va destacar ahir les diverses funcions que es duran a terme en el nou Punt 400 –un espai dedicat al jovent ubicat ara a l’edifici els Arcs– i les propostes del partit vers el sector juvenil de la parròquia. 
 
D’aquesta manera, el candidat número u de CC, David Baró, va assegurar que aprofitant el nou espai, es reforçarà també la figura de l’educador del carrer, una tasca que fins ara desenvolupava una sola persona i que actualment ja la duen a terme dos. Amb aquesta incitativa s’ajuda als joves que pateixen marginació o que no «tenen moltes ganes de treballar», se’ls acompanya i se’ls dóna suport per introduir-los en el món laboral i fomentar les seves relacions socials. 
 
Tanmateix, la candidatura s’ha compromès a fer una nova enquesta de cara al proper any per conèixer quines són les necessitats i inquietuds dels joves. «Així, podrem saber quines activitats volen fer i quins projectes tenen en ment, perquè creiem que els joves són els qui han d’elaborar la llista d’accions i el comú és qui els ha de donar suport i ajudar». 
 
Amb aquest fet, Ciutadans Compromesos vol fomentar la participació dels joves però deixant-los veu i vot perquè siguin ells els qui proposin les accions. 
 
Així mateix, el partit vol incentivar i ajudar a créixer l’Associació de Joves de la Massana, una entitat ja creada però que encara no s’ha engegat del tot. Baró també va destacar que cal treballar en conjunt amb altres comuns, com el d’Ordino, per fomentar les relacions entre els joves de diferents parròquies i «fer que aquests es coneguin». Tot i que el candidat assegura que ja s’estan duent a terme algunes d’aquestes activitats, com les gimcanes comunals que s’organitzen o els tallers culinaris, «que tenen molt bona acollida». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT