PUBLICITAT

Barcelona

Suport del Govern per la denúncia de l’Audiència

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell es veu defensat per l’administració

Per EL PERIÒDIC

Reunió de Meritxell Borràs amb els ajuntaments investigats.
Reunió de Meritxell Borràs amb els ajuntaments investigats. | GENCAT
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell és un dels organismes investigats per l’Audiència Nacional espanyola per haver aprovat mocions de suport a la declaració de sobirania del Parlament. Vers aquest fet, el Govern català ha anunciat que treballarà «conjuntament» amb aquest i la resta d’ajuntaments per trobar la «resposta més adequada» al que considera una «persecució judicial». Així ho va afirmar ahir la consellera de Governació en funcions, Meritxell Borràs, després de reunir-se amb els alcaldes de Celrà, Girona, la Seu, Igualada i Sant Cugat del Vallès.
 
D’aquesta manera, Borràs va destacar que de la mateixa manera «que els ajuntaments van estar al darrere del procés, del Govern, del president, del dret a decidir, ara és el Govern qui està al seu costat».
 
Així mateix, la consellera va voler donar un missatge de «tranquil·litat» als consistoris i va  explicar que han acordat reunir-se més vegades per treballar de forma conjunta a mesura que avanci la investigació de l’Audiència Nacional, segons ha informat RàdioSeu. 
Tanmateix, Borràs va qualificar de totalment desproporcionats els delictes pels quals l’Audiència investiga els ajuntaments, com ara «sedició, rebel·lió, prevaricació, desobediència, usurpació d’atribucions i ús indegut de fons públics». 
 
La consellera de Governació en funcions va denunciar també que alguns vulguin «criminalitzar» i «emmordassar» els ens locals i «atacar les llibertats» i «el conjunt del país», en al·lusió al Govern espanyol. «Qualsevol atac a la llibertat, allà ens trobaran», demanant a més que es «deixin en pau els ajuntaments de Catalunya!». 
 
D’altra banda, el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Carles Puigdemont, va instar a «muscular-nos jurídicament per plantar batalla a aquest atac de l’estat espanyol cap a les institucions locals de Catalunya». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT