PUBLICITAT

Barcelona

Noves eines per dinamitzar el Parc Natural de l’Alt Pirineu

L’espai es dota de recursos per dinamitzar el turisme familiar i les rutes

Per EL PERIÒDIC

Una família realitza una de les rutes del Parc Natural de l’Alt Pirineu.
Una família realitza una de les rutes del Parc Natural de l’Alt Pirineu. | PARC NATURAL DE L'ALT PIRINEU
El Parc Natural de l’Alt Pirineu va presentar ahir les noves eines i recursos per dinamitzar el sector turístic dins la seva zona d’influència. En destaquen les relacionades amb les activitats familiars, les noves rutes a peu i en BTT que s’ofereixen als visitants, i els nous recursos digitals. L’explicació va anar adreçada a tècnics d’espais naturals i del sector turístic.
 
D’aquesta manera, durant el 2015, per fomentar el turisme familiar, el va ampliar el projecte Explora el Parc. Tot i que aquesta iniciativa va començar al 2013, durant aquest any s’han començat a realitzar tallers a les escoles per donar a conèixer el projecte als més petits. Així, s’ha incorporat al projecte tallers i obradors d’artesans i nous mirador panoràmics, a més de traduït el web al castellà i a l’anglès.
 
En l’àmbit de millorar els recursos digitals, el parc ha impulsat el nou projecte transmèdia del Camí dels Bons Homes anomenat Belibasta. Es tracta d’un joc interactiu associat a l’App TuristIQ a través de la qual es pot recórrer el tram del Camí de l’Últim Càtar entre la Seu d’Urgell i Àreu. 
 
A cada poble per on es passa es poden trobar, per exemple, cançons trobadoresques amagades a través de pistes, respondre preguntes i trobar geoamagatalls (geocaching). Si es completa el joc també es reben premis específics.
 
Travesses i rutes / D’altra banda, l’espai natural inclou noves travesses a peu, oferint propostes que permeten, amb una estada de diferents dies, descobrir el patrimoni natural i cultural del parc, i gaudir d’una estada en refugis i establiments de turisme rural associats. Alguns d’aquests nous itineraris són Lo Cor del Pallars, una travessa de quatre dies al voltant del massís de l’Orri o Terra Incognita, una ruta de cinc dies per la vall de Santa Magdalena i ascendint al pic del Salòria. Així mateix, el parc ha mostrat itineraris autoguiats, amb noves propostes impartides des del refugi Vall de Siarb, consistents en set rutes circulars des del mateix refugi i un mapa de la xarxa dels diversos senders. 
 
També s’han editat els fulletons de la ruta dels Santuaris, per part del Bisbat d’Urgell, i l’itinerari de la Llobatera, per part de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu. Tanmateix, el part ha volgut impulsar més rutes BTT, i en aquest aspecte, la darrera novetat se centra en les travesses Cims de l’Alt Pirineu i Cims del Contraban que s’expandeixen al llarg de tota la Vall Ferrera i la Vall de Cardós. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT