PUBLICITAT

Andorra la Vella

Visita del «millor equip del panorama continental»

Peñarroya espera poder donar una versió òptima del joc i que el Madrid no tingui el dia per vèncer

Per ALBERT CANES

Joan Peñarroya es dirigeix als túnel de vestidors, en un partit del MoraBanc al Poliesportiu d’Andorra.
Joan Peñarroya es dirigeix als túnel de vestidors, en un partit del MoraBanc al Poliesportiu d’Andorra. | TONY LARA
Allà on vagi el Reial Madrid de bàsquet hi ha alerta màxima, concentració i ganes d’endur-se una bona victòria. És l’actual campió de tot, menys la Supercopa, i l’exigència està per sobre la perfecció si se’ls vol guanyar. Això ho saben tots els equips de la Lliga Endesa abans d’enfrontar-se al Madrid i el MoraBanc, a qui li toca fer-ho demà al Poliesportiu, no és menys. 
 
El tècnic del conjunt tricolor, Joan Peñarroya, sempre parla meravelles de tots els rivals amb els quals s’ha d’enfrontar, siguin on siguin a la classificació. Per tant, quan ve el campió d’Europa «parlar del Madrid és una obvietat». Dijous al vespre els blancs van assolir la classificació per al Top-16 de l’Eurolliga i no perd a l’ACB des de la primera jornada. Liderant la gran majoria de les estadístiques, el Madrid es troba en un dels millors moments aquesta temporada després d’haver passat alguns problemes a l’inici. Per tot això, Peñarroya comentava que «juguem contra el millor equip que hi ha al panorama continental. Estem motivats per fer-ho bé i millorar, que és la part que ens pertoca».
 
Les claus per vèncer? El tècnic deixava clar que amb equips grans no hi han gaires, però recordava, igual que Víctor Sada, que l’equip «pot vèncer qualsevol rival de la Lliga». Un aspecte important serà que els de Pablo Laso no tinguin un bon partit. «Hem d’esperar que s’aixequin i no tinguin un gran dia. Però per a que això passi nosaltres hem de fer bé les coses, no hem de pensar que s’aixecaran, aniran de compres i no tindran ganes de jugar. Hem de fer moltes coses per a que ells no tinguin un bon dia», ironitzava el de Terrassa. Ho feia encara més per la baixa d’un dels jugadors clau del Madrid, Rudy Fernández: «Tenen un problemon per jugar aquí a Andorra... Pablo està preocupadíssim». Peñarroya va afegir que «poden venir amb mig equip júnior i serien favorits, amb la qual cosa anem a fer bé la nostra feina». 
 
A banda del rival, l’entrenador del MoraBanc va deixar clar que sap quina és l’actitud que vol per als seus jugadors. L’any passat es van perdre els dos partits davant el Madrid, però es va competir bé i es va tenir opcions en els dos. Malgrat això, «no els tinc com a referència perquè som equips diferents, però l’esperit i la sensació que intento transmetre i que hem de tenir és aquesta», explicava. 
 
Per la seva part, el capità del MoraBanc, que té experiència sobrada en enfrontaments amb el Madrid i equips grans, va parlar de la importància d’estar bé en tots els aspectes del joc amb l’afegit que el rival falli: «Per guanyar un equip gran has de jugar un partit molt complert i a la vegada el gran no ha de jugar el seu millor matx. S’han de complir les dues coses». Sada puntualitzava que «esperem ser a l’alçada en concentració, nivell físic i, si volem vèncer, encert».
La lluita per entrar a la Copa del Rei comença a posar-se encara més calenta des d’aquesta jornada i tot i que les apostes no són favorables al MoraBanc, Sada deixava clar que «l’equip és ambiciós i té ganes».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT