PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

2.299 residents espanyols emeten el seu vot a Andorra

Les xifres suposen una participació del 11%, de les més altes dels últims anys

Per IVÁN ÁLVAREZ

Una dona agafa uns sobres de dins d’una urna electoral.
Una dona agafa uns sobres de dins d’una urna electoral. | TONY LARA
Un total de 2.299 residents espanyols han acudit aquests dies al consulat espanyol per dipositar el seu vot per a les eleccions de demà a Espanya. L’ambaixada ha rebut 1.383 sufragis i ha recollit 916 per la modalitat de vot per correu i, aquestes dues vies conformen els gairebé 2.300 residents espanyols que han votat a Andorra. El cens espanyol és de 24.492 residents al Principat i, d’aquests, 21.847 tenen dret a vot. Un a participació de l’11%, per tant, que han decidit expressar-se a les urnes, una de les xifres més altes dels darrers anys.
 
A les darreres generals a Espanya del 2011, només 1.328 persones van exercir el seu dret a vot, fet que representa un 43% menys de participació que en els comicis de demà dia 20. En la modalitat del vot per correu, dels 916 dipositants, 549 han estat catalans.
 
Tot i que en principi, ahir era el darrer dia per votar, el Ministeri d’Afers Exteriors espanyol va informar que el consolat amplia els seus horaris per poder dipositar els sufragis. Per tant, l’ambaixada estarà oberta avui, de 9 del matí a 8 del vespre, i diumenge, de 9 a 14. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT