PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les joguines més exitoses

El Pare Noël i els reis mags es fan amb moltes ‘Frozen’ i ‘Star Wars’, a més dels clàssics

Per M.C.

Una parella observa algunes de les incomptables opcions que s’ofereixen a un establiment del país.
Una parella observa algunes de les incomptables opcions que s’ofereixen a un establiment del país. | Tony Lara
Hi ha certes peticions que es repeteixen a bona part de les cartes que, des fa uns dies (o fins i tot mesos) estan rebent els reis mags i el Pare Noël. Aquest Nadal, les joguines més demanades tornen a ser totes aquelles joguines relacionades amb l’Ana i amb l’Elsa, així com el marxandatge en què apareixen personatges com Darth Vader o R2D2. Frozen i Star Wars són enguany les opcions a què més s’acullen Sant Nicolau, Melcior, Gaspar i Baltasar. Però també estan havent de cercar entre les botigues moltes joguines clàssiques, de les de tota la vida: Barbie i Spiderman no han passat de moda entre els infants d’Andorra, així com tampoc la varietat que proposen LEGO, Playmobil i, com no, l’Scalextric
 
Des del passat mes d’octubre les botigues especialitzades i centres comercials es troben immersos en la campanya nadalenca, tot donant sortida a carrets i carrets de joguines que els propers dies seran sota els arbres i tions de les cases amb nens.
 
Segons s’informa des d’alguns d’aquests comerços, en què se celebra un augment moderat de l’adquisició d’aquests productes –i que s’espera que incrementi notablement aquests darrers dies gràcies als procrastinadors–, s’estan venent molts productes amb motius de Frozen i la saga galàctica, així com les Monster High, que encara no passen de moda, i les reproduccions de la Patrulla Canina, però sense deixar de banda els jocs de taula i estratègia com el Monopoly o el Twister, entre molts altres. Tampoc no passen de moda els jocs de construcció, en versions certament més actualitzades.
 
Les nines Famosa tampoc no passan de moda, tot i que estan menys sol·licitades, així com aparells teledirigits. Els nens són avui dia més sofisticats i, si bé depèn de l’edat de l’infant –i dels pares–, prefereixen videoconsoles i altres aparells tecnològics, en què poden tenir diverses de les opcions aquí plantejades en una sola plataforma guardada. 
 
Jugar i aprendre/ Conscients de la importància de fomentar l’aprenentatge dels petits fins i tot abans que comencin a caminar, els patges de reis i pare Noël opten sovint per jocs que estimulen la ment dels nens tot ensenyant-los des de l’abecedari fins a figures geomètriques, passant pels animals de la granja i els de la selva. N’hi ha que encara van més enllà i que trien jocs que mostren aquests mateixos ítems, però en altre llengües.
 
I l’aprenentatge amb jocs no està només pensat per als nadons sinó per a tots: les tauletes són també una de les demandes més llegides a les cartes que en ocasions s’acaba cedint per la font d’ensenyament que poden suposar. 
 
Malgrat percebre un augment en les vendes de joguines respecte els anys anteriors , en què la crisi era més acusada, els dependents de diferents establiments asseguren que reis i Santa Claus segueixen preferint adquirir regals «necessaris». És a dir: s’han deixat de banda les joguines en benefici de roba o la renovació de material escolar. Fins i tot els llençols han esdevingut habituals entre els regals que els petits poden  rebre per Nadal, amb l’excusa de portar estampats els seus personatges de dibuixos preferits i tot i no ser una de les seves demandes. Segons els botiguers, es prefereix comprar un pijama o un llibre per a l’escola i complementar-ho amb ninos que funcionen més aviat com a detall i únicament per evitar els morros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT