PUBLICITAT

Santa Coloma

Segueix la ratxa

L’FC Andorra suma la quarta victòria seguida i es troba a cinc punts del líder

Per JOAN JOSEP BLASCO

Un defensa del Farners desfà la jugada per banda dreta de Ludo.
Un defensa del Farners desfà la jugada per banda dreta de Ludo. | J.J.B.
El final d’any de l’FC Andorra és per emmarcar. Suma quatre victòries seguides que el fa ocupar una zona molt tranquil·la durant l’aturada nadalenca, estant més a prop dels primers llocs que no pas dels últims. Davant el CE Farners es van produir alguns elements de partits anteriors, desembocant igualment en un triomf. Va dominar, no va traduir les ocasions en gols, i al final va saber desequilibrar el marcador (2-1).
 
El conjunt gironí les veia venir, protegint-se bé des del darrera. Aquest fet provocava que els tricolors no poguessin arribar amb prou intensitat al davant. Un assistència de Ferré permetia a Sebas quedar-se sol davant el porter, però aquest li encertava la direcció del xut per desviar amb els peus. Ludo va provar-ho més tard des de lluny, i Riera es trobava amb l’oposició d’un defensa, que li enviava a córner la seva rematada. La porteria tricolor no es veia amenaçada.
 
A la segona part va haver-hi un canvi substancial. El matx es va obrir i sí que van arribar ocasions més clares. A la primera Riera no fallava. Pau, per banda esquerra, veia l’entrada en velocitat del portuguès, que rematava ajustat al pal per fer el primer. Pol va tenir més feia en aquest segon temps. Evitava l’empat en un u contra u i tot seguit Riera ho intentava amb una vaselina que s’estavellava al travesser. Es palpava que arribaria el segon, sobretot al contraatac, perquè el Farners havia tirat les línies endavant per provar de fer la igualada. I va aconseguir-la al minut 83, amb una rematada col·locada de Vila. Els tricolors van reaccionar. En una ràpida jugada Riera va veure la internada de Betriu i va esperar el moment just per fer-li la passada i que quedés sol davant el porter, superant-lo i donant la victòria. El de Coll de Nargó portava només cinc minuts al camp. 
 
Mohamed va veure la segona targeta groga i era expulsat. Fins al xiulet final no es va poder donar el partit per tancat i els visitants van gaudir encara d’una clara ocasió. Ivan rematava sense deixar caure la pilota agafant a contrapeu Pol, però el seu xut s’escapava fregant el pal.
Els últims dotze punts han acabat al sac de l’FC Andorra, el que els permet pujar fins a la novena posició. Es troba a només cinc punts del líder, mentre que deixa les posicions de descens directe a 7. «Fa un mes parlàvem que havíem d’espavilar i l’equip ha respòs de manera impecable», exposava després del matx l’entrenador tricolor, Justo Ruiz, recordant la preocupant derrota que es va produir a la Borda Mateu davant el CF Lloret. La victòria contra el Farners, en un partit que estava controlat, al final es va complicar, però «hem empès per quedar-nos amb els tres punts» i com ha succeït en altres enfrontaments, va saber reaccionar a temps per adjudicar-se el triomf quan el matx estava equilibrat: «L’equip afronta el partit sabent que pot estar al darrera en el marcador». La lliga no torna fins a l’any vinent i el tècnic no vol que es desfermi una eufòria excessiva: «Tenim tranquil·litat pel que tenim al davant però sense confiar-nos perquè queda moltíssim».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT