PUBLICITAT

Andorra la Vella

El MoraBanc visita una ‘Penya’ amb «les mateixes necessitats»

L’equip badaloní porta 5 derrotes seguides però Peñarroya recorda: «Té el mateix bagatge que nosaltres»

Per Iván Moure

Peñarroya dóna instruccions a Sada (dubte per al duel d’avui) i Bogdanovic (un ex del Fiatc Joventut) en el partit contra el Manresa, l’octubre passat.
Peñarroya dóna instruccions a Sada (dubte per al duel d’avui) i Bogdanovic (un ex del Fiatc Joventut) en el partit contra el Manresa, l’octubre passat. | TONY LARA
No hi ha temps per pair i analitzar la derrota de diumenge contra el Reial Madrid. El BC MoraBanc Andorra es va posar ahir mans a l’obra per preparar el pròxim partit de la Lliga Endesa, que serà aquest vespre a les 19.30 hores a l’Olímpic de Badalona. 48 hores de marge en una situació «nova per nosaltres», manifestava ahir Peñarroya.
 
La plantilla tricolor només ha gaudit de mitja jornada per descansar les cames, ja que ahir a la tarda van entrenar al Poliesportiu i a l’acabament, desplaçament cap a Badalona en autocar per arribar a les 21.00 hores a l’hotel. Aquest matí hi ha una sessió suau al matí i al vespre, el partit contra un equip que no acaba de trobar el camí del triomf. Porta cinc derrotes consecutives però per a Peñarroya es tracta d’un rival «que té les mateixes necessitats que nosaltres». I és que el MoraBanc té una dinàmica inversa, amb quatre victòries en cinc partits abans de topar-se diumenge amb el totpoderós Madrid, però el tècnic egarenc va recordar: «És un rival amb el mateix bagatge que nosaltres. Això és el que compta. Disposem de 48 hores per preparar-nos... A veure qui arriba en millors condicions».
 
SADA ÉS DUBTE / Víctor Sada va patir una contusió a la cama contra el Madrid i segons Peñarroya és dubte per vestir-se de curt aquesta nit. Ahir no va entrenar per precaució però sí que ho va fer un Schreiner que des del dijous de la setmana passada està entrenant al mateix ritme que els seus companys i contra el Madrid va jugar un quart d’hora sense problemes. Si el capità no està en les millors condicions o no pot jugar, l’austríac serà el director d’orquestra i sempre es pot tirar d’Stojanovski o Navarro per ajudar a assumir aquest rol.
 
PRECEDENTS ENCORATJADORS / La Penya és un rival a qui el MoraBanc li té agafada les mides des del seu retorn a l’ACB. En partit oficial, el curs passat es va imposar en la Lliga Catalana Regal (70-81) com també en la fase regular (84-81 al Poliesportiu, 67-82 a l’Olímpic). La quarta ocasió en què s’han enfrontat ha estat en la Lliga Catalana d’aquesta temporada, a finals de setembre, i de nou el triomf va caure del costat tricolor (78-67), dada que no té cap importància per al preparador egarenc: «Aquell partit va servir per conèixer-nos una mica però tots dos equips hem introduït coses noves, hem evolucionat i tenim un estat de forma diferent».
Peñarroya va mostrar molt respecte sobre un històric de l’ACB com és la Penya i malgrat que els verd-i-negres no estan en el seu millor moment, va parlar meravelles d’ells: «No m’atreveixo a dir que tenen un joc atípic, però sí diferent a la resta. Busquen molt les opcions de tres punts i sempre tenen algun moment brillant durant els partits que haurem de saber contrarestar».
 
CARÈNCIES A LA PINTURA DE LA ‘PENYA’ / Un dels punts febles dels de Salva Maldonado és el joc a la pintura, amb pivots com Nacho Llovet (2,01 metres d’altura) i Albert Miralles i Ousmane Drame (2,06 tots dos), a més de l’ala Goran Suton, el més alt de la plantilla (2,08). El MoraBanc, per contra, compta amb Shermadini com el sostre de l’equip (2,16), Jones (2,03) i ales com Clark (2,10) i Bogdanovic (2,03).
 
Els centímetres no són el fort dels badalonins, però segons Peñarroya tenen altres armes per tapar aquesta carència: «Els seus pivots són molt mòbils, tenen amenaça de tres i això també es fa difícil per nosaltres». Amb tot va destacar de la Penya que «sap a que juga», que no se’n va mai dels partits i que compta amb un dels entrenadors de la Lliga Endesa que més sap tirar de la pissarra: «Sempre competeix. Té jugadors experts, que saben manegar les diferents situacions en els partits, i joves de talent. Et tornen boig amb tantes maneres que tenen de jugar oberts, són perillosos en el rebot ofensiu... És incòmode jugar contra ells».
 
En definitiva, Peñarroya va donar també la fórmula per obtenir la sisena victòria: «Qui porti el ritme del partit té molt a guanyar». Això és el que el MoraBanc va aconseguir en els quatre precedents més recents i van funcionar. Qui sumi el sisè triomf segurament s’anirà a dormir en posicions de play-off. Per al conjunt andorrà seria la primera vegada.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT