PUBLICITAT

Escales-Engordany

Martí descarta que un ministre actual s’ocupi de Salut

El cap de Govern recorda que l’anunci es farà el 4 de gener

Per LÍDIA RAVENTÓS

El cap de Govern,Toni Martí, durant un consell de ministres.
El cap de Govern,Toni Martí, durant un consell de ministres. | TONY LARA
El cap de Govern, Toni Martí, va confirmar ahir que encara no hi ha substitut per assumir el càrrec ocupat fins ara per Rosa Ferrer però va afirmar que malgrat que «durant aquests dies s’han fet moltes especulacions» no serà cap dels ministres que actualment conformen l’Executiu. «Si en aquests moments s’està pensant en alguna persona, algun canvi, alguna remodelació dins dels ministres que avui en dia formen el Govern d’Andorra, doncs no», va assegurar. I va afegir que serà ocupat per «un nou càrrec».
Martí, present entre el nombrós públic que va assistir ahir a la presa de possessió dels càrrecs de la nova composició comunal d’Escaldes-Engordany, va recordar que el termini màxim per anunciar el nom del nou responsable del Ministeri de Salut i Afers Socials és el dilluns vinent dia 4 de gener i que «si ho puc anunciar abans millor» però que en tot cas «seguirem el que marca la normativa». Així mateix, el cap de Govern va voler aprofitar per donar les gràcies a Ferrer «pels seus esforços i la feina feta durant aquest període». 
 
Composició dels nous comuns/ Pel que fa als cònsols i consellers que ahir van prendre possessió del seu càrrec en cada un dels comuns de les diferents parròquies i que començaran el nou mandat el proper 1 de gener, Martí els va desitjar molts encerts i va garantir que «el Govern està per ajudar a totes les parròquies andorranes independentment del seu color polític». «Som el Govern d’Andorra i per tant no farem diferències», va afermar. 
 
Quant a les prioritats de cara l’any vinent, en va destacar la negociació per a la reforma de les lleis de transferències i competències. En aquest sentit, va comunicar que un cop «els cònsols s’hagin instal·lat» compareixerà a la pròxima reunió, juntament amb la nova secretària d’Estat, Consol Naudi, que tan aviat com agafi possessió del seu nou càrrec «farà una trobada personal amb cada un dels cònsols» per parlar sobre la situació actual de les corporacions. 
 
Toni Martí també va apel·lar a la necessitat de fer feina de forma conjunta i va assegurar que tan ell com Naudi treballaran «amb una voluntat clara de col·laboració, de lleialtat i de dir les coses com les pensem però no en benefici d’una parròquia o d’una altra, no en benefici del Govern, sinó en benefici d’Andorra».
 
El pacte d’Estat amb la Unió Europea i la Llei de funció pública també van ser dos dels temes marcats com a «prioritaris» pel cap de l’Executiu de cara al 2016. Pel que fa a les negociacions amb Europa, Martí va recalcar que «és un tema molt important» i va agregar que «esperem que totes les forces polítiques s’hi puguin afegir». D’altra banda, també va subratllar la importància «d’acompanyar el sistema bancari andorrà, l’intercanvi d’informació automàtica, la diversificació de la nostra economia i hem també, no perquè sigui Nadal sinó perquè és una convicció, d’ajudar a qui més ho necessita». I va concloure que «aquest segon mandat serà el de la confirmació de la recuperació econòmica però també el de no defugir els problemes ni els perills que té Andorra». «Continuarem modernitzant i reformant l’Estat andorrà amb les coses bones i potents que tenim del passat i amb les coses molt bones i profitoses que ens esperen si ho sabem fer bé», va sentenciar.  
 
Gratitud/ El cap de Govern també va aprofitar per donar les gràcies als electes que s’han involucrat en la política del país en un moment que va qualificar de «complicat». «Avui, independentment dels colors, dels que han guanyat, dels que han perdut, dels que estan a la majoria i dels que estan a l’oposició, jo tinc la seguretat que tots tenen l’objectiu de servir a Andorra», va apuntar. Per la qual cosa, va afegir, «tots ells tenen la meva gratitud». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT