PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Aprovat el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell

El pla reduirà desigualtats i conciliarà la vida laboral, familiar i personal

Per EL PERIÒDIC

Ajuntament de la Seu d'Urgell.
Ajuntament de la Seu d'Urgell. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
L’Ajuntament de la Seu d’Urgell va aprovar dimecres passat en l’últim plenari del 2015 el Pla d’Igualtat, que segueix la línia de reduir les desigualtats dins de la societat i de l’administració pública i, en aquest cas concret, es centra també en el consistori urgellenc, segons ha informat RàdioSeu. 
 
D’aquesta manera, en nom de l’equip de govern, la regidora de Polítiques d’Igualtat, Montse Bonet, va explicar durant la moció que el nou pla municipal neix amb tres objectius claus i principals. En primer lloc, es pretén «reduir les desigualtats que puguin existir en l’àmbit laboral, sobretot en l’aspecte retributiu», juntament amb «el foment de la conciliació de la vida laboral i la vida familiar i personal dels treballadors i treballadores». 
 
Així mateix, el tercer punt de l’acord és lluitar des de l’administració contra la violència envers les dones, un tema on encara hi queda molt per resoldre. Finalment, també es vol «vetllar perquè la imatge institucional de l’ajuntament afavoreixi la correcció de continguts». 
 
D’altra banda, des del consistori mateix es farà un seguiment per tal que el projecte es pugui millorar de manera continuada i es tingui l’opció de prosseguir amb les diverses actuacions. 
 
Reaccions / Des del grup de Compromís x La Seu (CXLS), Conxita Rabasa va mostrar-se d’acord amb totes les mesures plantejades i amb la seva aplicació, i va expressar el desig «que en el futur no calgui implementar dites mesures, sinó que ja estigui en la mentalitat de tothom i s’apliqui només el criteri de mèrits, al marge de si s’és home o dona». 
 
En la mateixa línia, per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Berta Vidal va considerar necessari que s’implanti el pla «no només per complir la normativa sinó perquè, malgrat que l’Ajuntament de la Seu d’Urgell està força ben posicionat respecte a d’altres ajuntaments, el pla és benvingut». 
 
 I per la seva part, el regidor de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Pau Lozano, va votar a favor «per responsabilitat» però va afegir que cal treballar «més a fons i en grup, amb tots els grups municipals i amb el comitè d’empresa, per tal de traçar-ne l’estratègia». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT