PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Entre l’elit

Cristina Llovera allarga la seva estada a Londres, on s’entrena al Lee Valley

Per JOAN JOSEP BLASCO

Lllovera, en un entrenament al Lee Valley Athletics Centre
Lllovera, en un entrenament al Lee Valley Athletics Centre | Instagram
No hi ha millor manera per evolucionar que fer-ho a través dels millors. Cristina Llovera, amb dinou anys, va iniciar el passat dos d’octubre una estada al Lee Valley Athletics Centre de Londres, centre d’alt rendiment especialitzat en velocitat. L’experiència està sent positiva i per aquest motiu l’allargarà fins al pròxim juny. 
 
La seva jornada comença a les 9 del matí i finalitza a les dues. Només descansa algun dijous i tots els diumenges. Per la tarda és hora d’agafar els llibres, per coninuar amb els estudis de psicologia que realitza a la Universitat de Blanquerna, on compta amb un pla de rendiment esportiu per realitza l’estada. Fa cinc assignatures, però «ho rebaixaré a dues o tres perquè és molt complicat poder compaginar-ho tot», exposa Lllovera. A la capital anglesa viu amb una família, com molts estudiants estrangers que es troben en terres britàniques.
 
Compta amb una estructura amb sis entrenadors de tècnica, sis esteòpates i fisios; i quatre entrenadors de físic. En el seu grup de treball, amb una quinzena d’atletes britànics, es troben  finalistes de mundials i europeus. «Són d’alt rendiment, però no sempre estic amb ells». Amb qui sí sempre entrena és amb una atleta australiana i una anglesa, que estan preparant els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro de d’aquest estiu. Una fita que també té en ment l’andorrana.
 
«L’experiència està sent molt bona», i està veient els resultats a tot l’esforç. «L’evolució l’estic fent sobretot a nivell físic, perquè ho treballo molt», i amb els cronos també es noten. En una prova a Sabadell va aconseguir fer marca, el que «em motiva molt més perquè no era època de competició». Encara té marge i «em queda molt a millorar, sobretot a la sortida». I per fer-ho, res millor que enmirallar-se amb qui té al costat: «Tracto d’imitar als professionals que tinc al costat». De moment segueix a Londres, on «no m’ha costat gens adaptar-me» . Les jornades són llargues, però «no vaig massa cansada. Em recupero bé».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT