PUBLICITAT

Ordino

L’any del punt d’inflexió per a l'esquí de muntanya

La Font Blanca inicia el calendari d’un curs amb més pes a la televisió i la mirada posada en l’olimpisme

Per Iván Moure

Membres de l’organització de la Font Blanca 2016 preparen els recorreguts, el passat 3 de gener.
Membres de l’organització de la Font Blanca 2016 preparen els recorreguts, el passat 3 de gener. | FACEBOOK
Es presenta un 2016 clau per a l’esquí de muntanya. Un any ple de canvis promoguts per la Federació Internacional (ISMF), que veu aquest esport més a prop que mai de la família olímpica. El màxim ens internacional ha tancat un acord amb la productora de pes internacional Infront Sports, que garanteix que les competicions de màxim nivell guanyin pes a les televisions. Una declaració d’intencions en tota regla. La revolució definitiva per fer-se un forat en els Jocs Olímpics d’Hivern.
 
L’any del punt d’inflexió té com a peculiaritat que la Font Blanca obrirà el calendari de la Copa del Món el cap de setmana del 16 i el 17 de gener. Tothom té ganes del tret de sortida, Andorra estarà en ulls de tothom i no vol decebre. «Volem transmetre una bona presència d’Andorra en les cites de màxim nivell», va manifestar ahir en la presentació de la prova Betim Budzaku, el gerent d’Andorra Turisme, que aporta un terç del pressupost de la prova, uns 35.000 euros.
 
El propi president de la Federació Andorrana de Muntanyisme, Jaume Esteve, és qui va anunciar el nou canvi de rumb de la ISMF. «Infront [que s’encarrega d’explotar també l’esquí alpí] està marcant el futur d’aquest esport cap a l’olimpisme i estem en un moment clau. Ens espera un repte de futur i una gran oportunitat per a Andorra d’oferir una organització exemplar regint-nos en unes pautes noves de sostenibilitat a seguir i que siguin una referència per a la resta de proves». Amb tot, Esteve avisa que aquest 2016 serà un any de proves. «Faran molta observació però de moment no hi haurà un desplegament especial de càmeres», tot i que l’espectacularitat de les imatges està garantida amb drons i helicòpters.
 
La FAM és conscient del pes que té dins de la ISMF i les bones relacions que hi ha entre les dues entitats. Per això i pels canvis que es presenten en el futur pròxim vol mantenir, o fins i tot millorar, el seu posicionament. Cuidant tots els detalls. Per començar, ha començat a aixecar expectació a base de vídeos promocionals a les xarxes socials.
 
KILIAN JORNET HI SERÀ / L’interès es mantindrà amb el cartell de corredors. Les inscripcions es tancaran el pròxim dimarts i malgrat no haver-hi encara gaires inscrits s’esperen uns 120 corredors i la presència de totes les potències mundials com Itàlia, França, Alemanya o l’Espanya de Kilian Jornet, qui segons Carlo Ferrari, director tècnica de la FAM «ens ha confirmat la seva presència de paraula». També s’espera que vinguin altres estrelles com el francès Bon Mardion, l’alemany Anton Palzer o els italians, Matteo Eydalin o Manfred Reichegger i en fèmines la francesa Laetita Roux o l’espanyola Mireia Miró. D’Andorra s’espera l’equip nacional al complert tant en la categoria sènior com en la júnior.
 
Ferrari, que és també l’arquitecte dels recorreguts, va afirmar ahir que tant la cursa individual com la vertical estan «perfectaments» adequades. La individual, com és habitual, tindrà la sortida i arribada a Arcalís i vorejarà l’estació sense entrar en el domini esquiable. La vertical a les Marrades d’Arinsal mantindrà el traçat d’anys anteriors. «Les nevades han deixat uns 50-60 centímetres a les parts més altes però tenim una bona base i si no supera el metre, serà un cap de setmana excepcional», va assegurar un Ferrari que també va voler demanar prudència als més curiosos. «Per a qui vulgui reconèixer el recorregut, la neu d’aquests dies fa que hi hagi cert perill. Per seguretat, recomanem que segueixin les traces ja fetes».
 
Els equips arribaran en la seva gran majoria el dijous 14, dia de la benvinguda, el divendres 15 hi haurà el lliurament dels dorsals per a la cursa individual –definits en la prova de bonus disputada el passat 3 de maig a Itàlia– i es farà una petita festa oberta al públic en el marc de la cerimònia inaugural, el dissabte 16 es faran les curses individuals a Arcalís i el diumenge 17 es farà la vertical a Arinsal i els podis de totes les proves.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT