PUBLICITAT

ordino

Ld’A reprendrà «en breu» el diàleg amb privats per Secnoa

El cònsol d’Ordino és obert a «analitzar» la proposta i tirar-la endavant «si és bona per a la parròquia»

Per Marisa da Costa

Un instant de la sessió ordinària del consell de Comú d’Ordino celebrada ahir, amb els seus nous membres.
Un instant de la sessió ordinària del consell de Comú d’Ordino celebrada ahir, amb els seus nous membres. | comú d'ordino
Les conselleres liberals d’Ordino, Sandra Tudó i Eva Choy, van emplaçar pels propers dies la represa de les converses amb els inversors interessats en secnoa. En aquest sentit, el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, es manifestava obert a «fer un anàlisi» de la proposta de l’oposició per tal de treballar-la «si és bona per a la parròquia».
 
Les declaracions d’intencions per part de les dues noves forces constituents del Consell comunal d’Ordino es van fer després de la celebració de la primera sessió ordinària de la legislatura, que discorria ahir en un ambient plàcid. D’aquesta primera trobada entre els nous membres de l’administració parroquial i arrel del nomenament del nou Consell d’Administració de la societat gestora dels camps de neu d’Ordino-Arcalís, convergia l’interès per atraure el sector privat.
 
Preguntada sobre l’estat de les negociacions amb els privats amb què Liberals d’Andorra (Ld’A) per Ordino va assegurar durant la campanya electoral haver-hi mantingut conversacions, Eva Choy va qualificar de prematur parlar encara d’acords: «És massa d’hora» perquè tot «just avui s’han designat els membres de la comissió». No obstant, va emplaçar l’intercanvi amb els privats a curt termini, «en breu». A aquest respecte, Sandra Tudó reiterava «no haver pogut establir contacte» després de les eleccions donat que «aquests inversors no eren al país fins el passat 6 de gener. 
 
Josep Àngel Mortés, que s’estrenava ahir com a conductor de la sessió comunal va convidar a l’oposició a presentar la seva proposta tot asseverant que «siguin quins siguin i vinguin d’on vinguin [els inversors], estarem disposats a analitzar-los». Del resultat de l’examinació és conclourà la conveniència d’impulsar el projecte: «Si és bo per a la parròquia, evidentment ho tirarem endavant.
 
Sessió d’unanimitat/ La primera reunió comunal de la recentment inaugurada legislatura no va comprendre diferències. Els 11 punts que composaven l’ordre del dia van ser aprovats tots ells per unanimitat. El nomenament dels nous membres de diferents juntes i l’adjudicació de tasques van protagonitzar la reunió.
 
Tal com va comunicar el comú més tard a través d’un comunicat, l’impuls al sector privat serà una de les seves prioritats i la tasca recaurà sobre el conseller d’Administració, Comunicació, Comerç i Dinamització, Xavier Herver, qui també ostenta el càrrec de capità. D’altra banda, neix el departament de Sostenibilitat, branca que encapçalarà el conseller de la majoria Marc Pons, juntament amb les àrees d’Agricultura i Medi Ambient. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT